Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Ενδιαφέρον από τις ΗΠΑ για τις εκλογές στην Αλβανία

Τη σημασία των αλβανικών εκλογών της 8ης Μαΐου εξήρε με δηλώσεις του ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στα Τίρανα, Αλεξάντρ Αρβίζου, μιλώντας για την ανάγκη μιας «πειστικής εκστρατείας», «μιας εκστρατείας που θα αποτελεί μέρος του δημοκρατικού συστήματος». Γι’ αυτόν το λόγο, σημείωσε ο πρέσβης, οι ΗΠΑ αποφάσισαν να προσφέρουν το ποσό των 360.000 δολαρίων για την επιμόρφωση των παρατηρητών των εκλογών.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης, εξάλλου, θα εφαρμόσει στην Αλβανία σχέδιο για την παροχή προεκλογικής υποστήριξης εν όψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου. Σύμφωνα με την κεντρική εκλογική επιτροπή της Αλβανίας, το σχέδιο δράσης βασίζεται σε σχετικό αίτημα της ίδιας της επιτροπής και βασικό στοιχείο του είναι η παροχή τεχνικής βοήθειας και στήριξης.


Εκκληση στην αντιπολίτευση να συμμετάσχει στις εκλογές απηύθυνε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα, μιλώντας ενώπιον της Βουλής. Ο κ. Μπερίσα ευχαρίστησε όλες τις φίλα προσκείμενες χώρες, ειδικά τις ΗΠΑ, για τα κονδύλια που παρέχουν με στόχο τη διασφάλιση της διαφάνειας των εκλογών. Ευχαρίστησε και τον ΟΑΣΕ για την ιστορική, όπως τόνισε, συμβολή του στην εκλογική διαδικασία.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_2_27/02/2011_434126

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.