Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Μέρκελ εναντίον Νετανιάχου για το Μεσανατολικό

Μείζον θέμα στις πάντα ευαίσθητες αν και επίσημα συμμαχικές σχέσεις της Γερμανίας με το Ισραήλ, τείνουν να δημιουργήσουν οι αποκαλύψεις των Ισραηλινών ΜΜΕ για τη στάση της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ απέναντι στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός φέρεται να εξέφρασε στην καγκελάριο τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η Γερμανία υπερψήφισε στον ΟΗΕ το καταδικαστικό για το Ισραήλ ψήφισμα εναντίον της επέκτασης των εβραικών οικισμών στα παλαιστινιακά εδάφη.

Η Άνγκελα Μέρκελ εμφανίζεται να απάντησε σε απρόσμενα οξύ τόνο λέγοντας: «πως τολμάς; Εσύ είσαι εκείνος που μας απογοήτευσε, δεν έχεις κάνει το παραμικρό βήμα για να προχωρήσει η ειρηνευτική διαδικασία».
http://www.elzoni.gr/html/ent/033/ent.7033.asp
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου απάντησε τότε πως θα αναλάβει νέα ειρηνευτική πρωτοβουλία εντός των ερχόμενων εβδομάδων αλλά η καγκελάριος Μέρκελ δεν χαμήλωσε τους τόνους της ομιλίας της.

Η Ισραηλινή κυβέρνηση απέφυγε να επιβεβαιώσει τα δημοσιεύματα του Ισραηλινού Τύπου για τη φραστική αντιπαράθεση Μέρκελ-Νετανιάχου αλλά παραδέχθηκε πως ο τελευταίος ετοιμάζεται να αναλάβει νέα πρωτοβουλία για συνομιλίες με τους Παλαιστίνιους.

http://infognomonpolitics.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.