Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013

Άσαντ: «Δεν ανησυχώ για το προσχέδιο απόφασης στον ΟΗΕ»


Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ δήλωσε ότι «δεν ανησυχεί» για το προσχέδιο απόφασης που κατέθεσαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ η Γαλλία, η Βρετανία και οι ΗΠΑ, μετέδωσαν σήμερα τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

"Δεν ανησυχώ. Μετά την ανεξαρτησία της, η Συρία έχει τηρήσει όλες τις συνθήκες που έχει υπογράψει», είπε ο Άσαντ μιλώντας στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι China Central Television (CCTV). «Θα τιμήσουμε όλα όσα συμφωνήσαμε», πρόσθεσε, αναφερόμενος προφανώς στην απόφαση της κυβέρνησής του να θέσει το χημικό οπλοστάσιο της χώρας υπό την επίβλεψη της διεθνούς κοινότητας.
Ο Σύρος πρόεδρος χαρακτήρισε «θετικό» το ρόλο που διαδραματίζουν στο ΣΑ του ΟΗΕ η Κίνα και η Ρωσία καθώς, όπως είπε, «διασφαλίζουν ότι δεν θα βρει βάση οποιαδήποτε δικαιολογία για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον της Συρίας».
"Καταθέτοντας αυτό το προσχέδιο στο Συμβούλιο Ασφαλείας ή καλώντας τις ΗΠΑ και τη Ρωσία να καταλήξουν σε συμφωνία, οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία προσπαθούν απλώς να εμφανιστούν νικήτριες σε έναν πόλεμο κατά της Συρίας, του φανταστικού εχθρού τους. Για αυτό η Συρία δεν θα πρέπει να ανησυχεί από αυτό το προσχέδιο ψηφίσματος», κατέληξε.
Η Ρωσία και η Κίνα είναι οι δύο χώρες που στηρίζουν σταθερά τη Συρία και έχουν ασκήσει βέτο τρεις φορές σε αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Δαμασκό αφότου ξέσπασε η κρίση, τον Μάρτιο του 2011.
Πηγή: AMΠE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.