Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2013

Ιράκ: Στόχος επίθεσης ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας, αλλά πρόλαβε να διαφύγει

Η αυτοκινητοπομπή του προξένου βρισκόταν καθ' οδόν προς το Αρμπίλ από την Μοσούλη στο βόρειο Ιράκ όταν εξερράγη η βόμβα.
Ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στην Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ, διέφυγε βομβιστικής επίθεσης που σημειώθηκε σήμερα με εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος είχε τοποθετηθεί στην άκρη ενός δρόμου και εξερράγη την ώρα που περνούσε η αυτοκινητοπομπή του, σύμφωνα με εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν απώλειες από την επίθεση.
"Ο υπουργός Εξωτερικών (Αχμέτ Νταβούτογλου) μίλησε με τον γενικό πρόξενο (Οζτούρκ Γιλμάζ), ο οποίος είναι καλά», δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.
"Εξακολουθούμε να πραγματοποιούμε έρευνα όσον αφορά το ποιος πραγματοποίησε την επίθεση και το αν ο γενικός πρόξενος ήταν ο στόχος», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, σύμφωνα με τον οποίο οι ιρακινές αρχές εκλήθησαν να ενισχύσουν την ασφάλεια γύρω από τις τουρκικές διπλωματικές αντιπροσωπείες στην χώρα.
Τον Ιανουάριο του 2012, ένα βλήμα όλμου είχε καταστρέψει έναν τοίχο της πρεσβείας της Τουρκίας στην Βαγδάτη, την επομένη που ο πρεσβευτής του Ιράκ στην Τουρκία είχε κληθεί από την Άγκυρα για να του εκφραστεί η δυσαρέσκεια της Τουρκίας, έπειτα από μια έντονη συζήτηση ανάμεσα στην Άγκυρα και την Βαγδάτη για την πολιτική κατάσταση στο Ιράκ.
Πηγή: AMΠE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.