Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013

Πρόσκληση

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Δεξαμενή Σκέψης “Άγιος Νικόλαος” και το Κυπριακό Κέντρο Μελετών  (ΚΥΚΕΜ)
σας προσκαλούν στην πρώτη διάλεξη του κύκλου της Ακαδημίας Πολιτών,
για το έτος 2013 – 2014, με θέμα:«Η Κύπρος και το Σιωνιστικό Κίνημα, 1897 – 1903: Η προσπάθεια εποικισμού και συμπερίληψης της Κύπρου στο υπό ίδρυση κράτος του Ισραήλ»


Ομιλητής

Χρήστος Ιακώβου
Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών


Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 7.30 μ.μ.
Παρά το προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου
Λεμεσός


Πληροφορίες: Τηλ. 99662992, 99932212
Στο πρώτο Σιωνιστικό Συνέδριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Βασιλεία της Ελβετίας το 1897 με σκοπό την ίδρυση εβραϊκού εθνικού κράτους, τέθηκε από τον Γερμανοεβραίο Ντέιβις Τράις το θέμα της συμπερίληψης της Κύπρου στα γεωγραφικά όρια του μελλοντικού κράτους του Ισραήλ. Ο Τράις πρότεινε την Κύπρο για μία σειρά από λόγους και εισηγήθηκε τον ταχύτατο εποικισμό του νησιού από Εβραίους της Ευρώπης. Η ιδέα αυτή εγκατελήφθη στο έκτο Σιωνιστικό Συνέδριο το 1903. Η διάλεξη πραγματεύεται τους λόγους που οδήγησαν στην σύλληψη και αποτυχία της σιωνιστικής ιδέας για την Κύπρο καθώς επίσης και τους πολιτικούς χειρισμούς που έτυχε μεταξύ 1897 και 1903, μέσα από υλικό το οποίο προέρχεται από τα Βρετανικά και τα Εβραϊκά Σιωνιστικά Αρχεία.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΔεξαμενή Σκέψης “Άγιος Νικόλαος” – Κυπριακό Κέντρο Μελετών  (ΚΥΚΕΜ)


ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ


Κύριος στόχος της Ακαδημίας Πολιτών είναι, μέσω της ετήσιας σειράς εκλαϊκευμένων διαλέξεων, να κάνει προσιτά στον πολίτη διάφορα γνωστικά θέματα που άπτονται της ιστορίας, της κοινωνίας, της πολιτικής και της καθημερινής μας ζωής. Με αυτό τον τρόπο η συμμετοχή του πολίτη στα πνευματικά δρώμενα να καταστεί γόνιμη και κοινωνικά ωφέλιμη. Η ενημέρωση, η προσφορά γνώσης και ο πνευματικός διάλογος είναι η βάση λειτουργίας και υλοποίησης του οράματος της Ακαδημίας Πολιτών.


Όραμα της Ακαδημίας Πολιτών είναι να δοθεί, με ανιδιοτέλεια και κοινοτικό πνεύμα,  η ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο συμπολίτη μας, πέρα από ηλικία, μορφωτικό επίπεδο και επαγγελματική ενασχόληση να διευρύνει τους ορίζοντες της σκέψης του και τα πνευματικά του ενδιαφέροντα με μία σειρά διαλέξεων για επίκαιρα και διαχρονικά θέματα.


Η συμμετοχή στην Ακαδημία Πολιτών θα στηρίζεται αποκλειστικά στην ελεύθερη επιλογή με κριτήριο το προσωπικό ενδιαφέρον. 


Ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργήσει η Ακαδημία Πολιτών είναι με ετήσιο πρόγραμμα μηναίων διαλέξεων.  Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.