Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013

Χαμενεΐ: «Πρόσχημα» για δυτική επέμβαση στη Συρία τα χημικά


Η Δύση χρησιμοποιεί ως «πρόσχημα» τα χημικά όπλα «για να επιτεθεί στη Συρία» δήλωσε ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.
Τα χημικά όπλα τα οποία οι δυνάμεις της κυβέρνησης του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ κατηγορούνται ότι χρησιμοποίησαν την 21η Αυγούστου σε προάστιο της Δαμασκού αποτελούν «ένα πρόσχημα» που οι δυτικές δυνάμεις χρησιμοποιούν για να επιτεθούν στη Συρία, δήλωσε σήμερα ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν, ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής «χρησιμοποιούν τα χημικά όπλα ως πρόσχημα» και «λένε ότι θέλουν να επέμβουν για ανθρωπιστικούς σκοπούς», είπε ο ηγέτης της Ισλαμικής Δημοκρατίας, η οποία είναι ο κύριος υποστηρικτής της κυβέρνησης Άσαντ στην περιφέρεια της Μέσης Ανατολής, ενώ ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει ζητήσει και αναμένει την έγκριση του Κογκρέσου για την έναρξη στρατιωτικών πληγμάτων εναντίον του συριακού καθεστώτος ώστε να το «τιμωρήσουν» για την επίθεση με χημικά όπλα.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάνουν λάθος στο θέμα της Συρίας και είναι βέβαιο ότι θα υποφέρουν (. . .), όπως ακριβώς στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν», πρόσθεσε ο Χαμενεΐ μιλώντας στη Συνέλευση των Εμπειρογνωμώνων, ένα συμβουλευτικό όργανο του ιρανικού καθεστώτος.
Πηγή: AΠE-MΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.