Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Η δεύτερη Βάση της Μαύρης Θάλασσας στην Τραπεζούντα


Hürriyet 
(4/3/2009)

Το Αρχηγείο των Ναυτικών Δυνάμεων ανοίγει μια δεύτερη Βάση στη Μαύρη Θάλασσα, στην οποία οι ΗΠΑ πέρασαν πολεμικά πλοία, με την αιτιολογία της ανθρωπιστικής αποστολής στη Γεωργία.

Το Αρχηγείο των Ναυτικών Δυνάμεων αποφάσισε να ανοίξει μια νέα Βάση στην Τραπεζούντα, η οποία θα υπάγεται στο Αρχηγείο της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας. Η ονομασία της νέας Βάσης θα είναι «Αρχηγείο Βάσης Τραπεζούντας» και σε αυτή θα προωθηθούν δυνάμεις από το Αρχηγείο της περιοχής Έρεγλι της Μαύρης Θάλασσας. Στην εν λόγω Βάση θα ελλιμενίζονται μια φρεγάτα, της τάξης Γιαβούζ, και ένα υποβρύχιο, της τάξης Πρεβέζε.

Όταν ένα μέρος της δύναμης μεταφερθεί από το Έρεγλι της Μαύρης Θάλασσας στην Τραπεζούντα, δηλ. 600 χιλιόμετρα ανατολικότερα, η Τουρκία θα μπορεί να παρακολουθεί στενότερα τα προβλήματα στη Γεωργία. Με τη Βάση αυτή, δεν θα πληροφορείται μόνο νωρίτερα τις εξελίξεις, αλλά θα μπορεί να εξοικονομεί και χρόνο όσον αφορά τη βοήθεια, επειδή θα βρίσκεται σε απόσταση 150 χιλιομέτρων από το Μπατούμ. Εάν απαιτηθεί ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γεωργία, η Τουρκία θα είναι σε θέση να ενεργήσει πολύ ευκολότερα και ταχύτερα. 

Στην εν λόγω Βάση, σε πρώτη φάση, θα ανατεθούν καθήκοντα σε έναν στρατιωτικό, σε επίπεδο πλοιάρχου, ο οποίος θα έχει υπό τις διαταγές του 10 – 15 αξιωματικούς, 40 – 50 υπαξιωματικούς και το λιγότερο 100 ναύτες. Το δυναμικό της Βάσης με τον καιρό θα αυξηθεί. 

Το σχέδιο μεταφοράς στη Βάση των Ναυτικών Δυνάμεων, σε αυτή τη φάση, διατηρείται μυστικό. Το Γενικό Επιτελείο, το οποίο επιβεβαίωσε ότι γίνονται σχετικές εργασίες στην Τραπεζούντα, είπε ότι αυτές προς το παρόν σχεδιάζονται σε επίπεδο λογιστικής ενίσχυσης. Η κατασκευή Βάσης θα τεθεί σε εφαρμογή με τους διορισμούς που θα γίνουν το καλοκαίρι. Αρχικά, λοιπόν, θα γίνουν οι ενέργειες όσον αφορά τη λογιστική ενίσχυση, στη συνέχεια θα κατασκευαστεί η Βάση και, ακολούθως, ένα μέρος της δύναμης [από το Έρεγλι] θα προωθηθεί εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.