Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Τα παζαρέματα για την απαγκίστρωση θα πραγματοποιηθούν από δύο βραχίονες


Akşam 
(11/3/2009)


Ο δρόμος απαγκίστρωσης των αμερικανικών δυνάμεων από το Ιράκ θα οριστικοποιηθεί μετά τις «πολιτικές» συνομιλίες, που θα διεξαχθούν μεταξύ των κυβερνήσεων Τουρκίας – ΗΠΑ. Εάν υπάρξει προσέγγιση για την απαγκίστρωση των Αμερικανών από το Ιράκ μέσω Τουρκίας, τότε θα κινητοποιηθεί και το Γενικό Επιτελείο. 

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η Άγκυρα αναμένει από τις ΗΠΑ τις τεχνικές επαφές, οι οποίες πρέπει να πραγματοποιηθούν όσον αφορά την περίοδο απαγκίστρωσης. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πρέπει πρώτα να εξασφαλιστεί η κοινή πολιτική βούληση στο θέμα αυτό. Κατόπιν αυτού, κατά την περίοδο απαγκίστρωσης, θα εμπλακούν και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, ώστε να προσδιοριστεί η ποσότητα των υλικών, η οποία θα αποσυρθεί, ο αριθμός των στρατιωτών και των μέσων μεταφοράς. Οι ίδιοι αρμόδιοι ανέφεραν ότι δεν αναμένεται η επιμήκυνση της περιόδου των συνομιλιών και ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το θέμα αυτό να έχει λυθεί πριν ακόμη και την άφιξη στην Τουρκία του Αμερικανού Προέδρου Ομπάμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.