Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Τα παράπονα στο ΕΔΑΔ εναντίον της Τουρκίας δεν μειώνονται, επειδή συνεχίζεται η αυθαίρετη ερμηνεία των Νόμων


Zaman
(16/3/2003)  


Η δικαστής της Τουρκίας στο ΕΔΑΔ Ισίλ Καρακάς ανέφερε ότι η Τουρκία το 2001 και το 2004 πραγματοποίησε σημαντικές μεταρρυθμίσεις, αναφορικά με την ευρωπαϊκή προοπτική της. Παρ` όλα αυτά, όμως, δεν έχουν μειωθεί οι προσφυγές στο ΕΔΑΔ για παραβίαση δικαιωμάτων και ελευθεριών. Ως σημαντικότερο αίτιο η ανωτέρω αναφέρει τη δυσαρμονία που υπάρχει μεταξύ των αποφάσεων του ΕΔΑΔ και των δικαστικών οργάνων της Τουρκίας.

Κατά την Καρακάς, τα τουρκικά δικαστικά όργανα ερμηνεύουν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες «σε στενό πλαίσιο». Αντίθετα, το θέμα της δημόσιας τάξης και ασφάλειας το σχολιάζουν με ευρεία έννοια. Ακριβώς το αντίθετο πράττει το ΕΔΑΔ. 

Η ίδια αναφέρει και το εξής: «Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα, εάν σήμερα στην Τουρκία στις δικαστικές αγωγές εφαρμοστούν τα δεδομένα του ΕΔΑΔ, ιδίως δε όσον αφορά το θέμα της ελευθερίας της έκφρασης». 

Αναφέρει, επίσης, ότι η Τουρκία έπεται της Ρωσίας, όσον αφορά στις αιτήσεις που κατατίθενται στο ΕΔΑΔ αναφορικά με τα προβλήματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ότι για την επίλυση των προβλημάτων αυτών υπάρχει η ανάγκη εκπόνησης ενός νέου Συντάγματος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.