Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Μετά τις εκλογές θα δοθεί έμφαση στην ενταξιακή διαδικασία


NTV 
(23/3/2009)


Η Τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να επιταχύνει το χρονοδιάγραμμα της Ε.Ε. μετά τις δημοτικές εκλογές. Στόχος είναι η ενίσχυση της θεσμικής δομής της Γενικής Γραμματείας για θέματα Ε.Ε. στην Τουρκία και η διοργάνωση διαφόρων διαλέξεων. 

Έγινε γνωστό ότι στο πλαίσιο της ενίσχυσης της θεσμικής δομής της Γ.Γ. για θέματα Ε.Ε. θα ετοιμαστεί σχετικός νόμος και θα συσταθεί Δ/νση Επικοινωνίας για την καλύτερη ενημέρωση της κοινής γνώμης στην Τουρκία, όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα ένταξης της χώρας.

Μετά τις δημοτικές εκλογές, μεταξύ των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης θα συμπεριληφθούν η τροποποίηση του Συντάγματος, οι μεταρρυθμίσεις στη Δικαστική Εξουσία και οι αλλαγές όσον αφορά τον αγώνα κατά των ατασθαλιών. 

Με τα βήματα αυτά και την εξήγησή τους στις χώρες-μέλη της Ε.Ε. αναμένεται να δοθεί απτή απάντηση στις επικρίσεις των χωρών-μελών της Ε.Ε., σύμφωνα με τις οποίες «στην Τουρκία έχουν σταματήσει οι μεταρρυθμίσεις». Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός Εγκεμέν Μπαγίς αναμένεται εντός του Μαΐου να επισκεφθεί 10 χώρες-μέλη της Ε.Ε.. 

Στο μεταξύ, η ομάδα παρακολούθησης των μεταρρυθμίσεων, που είχε συσταθεί όταν ήταν Τ/ΥΠΕΞ ο σημερινός Πρόεδρος της Τουρκίας Γκιούλ, θα συνέρχεται κάθε δύο μήνες για την αξιολόγηση των βημάτων στο πλαίσιο του χρονοδιαγράμματος της Ε.Ε.. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.