Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Πρώην Αρχηγός Ναυτικών Δυνάμεων: Στο Κουρδικό κάναμε λάθος


Yeni Şafak 
(16/3/2009)


Ο πρώην Αρχηγός Ναυτικών Δυνάμεων, ναύαρχος Ντερβίσογλου, αφού διευκρίνισε ότι το κουρδικό πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί με στρατιωτικά μέτρα, είπε: 

«Δεν πραγματοποιήσαμε τα κατάλληλα οικονομικά βήματα. Τους ανθρώπους αυτούς δεν μπορέσαμε να τους ενσωματώσουμε. Απεναντίας, προσπαθήσαμε να τους απομονώσουμε. Η κουρδική υπόθεση τρώει τις δυνατότητές μας, πίνει το αίμα μας, μειώνει την παγκόσμια επιρροή μας και κάνει να πεθαίνουν οι άνθρωποί μας. Δεν μπορεί να επιλυθεί μόνο με στρατιωτικά μέτρα. Διότι, αύριο το παιδί του τρομοκράτη, τον οποίο σκοτώσατε, θα μεγαλώσει, και η εχθρότητα θα συνεχιστεί. Στη ρίζα του προβλήματος υπάρχουν οι απαιτήσεις των Κούρδων, αλλά και αυτά τα οποία εμείς δεν πράξαμε. Να συζητήσουμε τα θέματα με θάρρος και όσα μπορούμε να πράξουμε να μην τα αναβάλουμε. Τώρα πρέπει να ακολουθήσουμε μια νέα πολιτική. Πρώτα πρέπει να εξαλείψουμε το διαχωρισμό που έχουμε στη δική μας δομή, όσον αφορά τον οικονομικό, πολιτιστικό και κοινωνικό τομέα. Την πολιτική της κυβέρνησης, αναφορικά με το κουρδικό πρόβλημα, σε πολλά σημεία τη βρίσκω ορθή. Όμως, δεν επαρκεί. Βεβαίως, πρέπει να υπάρξει και μια συναίνεση μεταξύ των φορέων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.