Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Πρόταση λύσης για το Κουρδικό


Akşam 
(23/3/2009)


H Εμινέ Αϊνά, βουλευτής και συμπρόεδρος του DTP, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός της στη Μερσίνη, επανέλαβε και πάλι την ομοιότητα που παρουσιάζει ο Οτζαλάν με τον Μαντέλα. Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι η κουρδική τηλεόραση αποτελεί την επιτυχία των νέων που βγήκαν στο βουνό.

Η Αϊνά, αφού ισχυρίστηκε ότι η πρώην πρωθυπουργός Τανσού Τσιλέρ είναι και η πρώτη γυναίκα δήμιος του κόσμου, ανέφερε και τα εξής: 

• Τώρα οι ΗΠΑ, έχοντας δίπλα τους το Ισραήλ και τους Κούρδους ηγέτες του Ιράκ, προσπαθούν να εξαλείψουν τον αγώνα ελευθερίας των Κούρδων. Ακόμη μέχρι χθες, τον Μπαρζανί και τον Ταλαμπανί τους αποκαλούσαν Πεσμεργκέ και έλεγαν ότι η δολοφονία τους ήταν επιβεβλημένη. Σήμερα, αυτοί οι δύο αποτελούν τμήμα της λύσης του Ιράκ.
• Αυτός, ο οποίος έθεσε επί τάπητος την εισήγησή του για μια λύση υπό μορφή αυτόνομης δημοκρατίας, είναι ο αξιότιμος Οτζαλάν. Ζητούμε, λοιπόν, να υπάρξει κάποια σκέψη πάνω σε αυτή την πρόταση λύσης.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.