Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Όπλα από τη Β. Κορέα για τους Παλαιστίνιους καταγγέλλει το Ισραήλ


Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι βορειοκορεατικά όπλα που κατασχέθηκαν στη Ταϊλάνδη προορίζονταν για τη Χαμάς και τη Χεζμπολάχ.

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν δήλωσε σήμερα ότι τα βορειοκορεατικά όπλα που κατασχέθηκαν στην Ταϊλάνδη πέρυσι, προορίζονταν για τη Χαμάς και τη Χεζμπολάχ.

Περισσότεροι από 35 τόνοι όπλων, μεταξύ των οποίων ρουκέτες και αυτοπροωθούμενες βομβίδες, κατασχέθηκαν το Δεκέμβριο σε αεροδρόμιο της Μπανγκόκ. Τα όπλα εντοπίστηκαν σε μεταγωγικό αεροσκάφος το οποίο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση. Σύμφωνα με τις ταϊλανδικές αρχές, τα αεροσκάφος προερχόταν από τη Βόρεια Κορέα.

Τον Ιανουάριο, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης ενημέρωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι τα όπλα είχαν προορισμό το Ιράν, το οποίο είναι σύμμαχος της Συρίας.

Σύμφωνα με τον Λίμπερμαν, το Ιράν σκόπευε να προωθήσει τα όπλα αυτά στην παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς και τη σιιτική Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

«Η συνεργασία αυτή ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα και τη Συρία...δε βελτιώνει την οικονομική κατάσταση στις δυο αυτές χώρες», δήλωσε ο Λίμπερμαν σε συνέντευξη Τύπου στο Τόκιο, το οποίο επισκέπτεται.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.