Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Εμμένει η Ρωσία στην παράδοση ρωσικών πυραύλων στο Ιράν


Τυχόν επιβολή νέων διεθνών κυρώσεων εις βάρος του Ιράν δεν θα επηρεάσει την παράδοση ρωσικών πυραύλων στην Τεχεράνη.

Οι νέες κυρώσεις που οι διεθνείς δυνάμεις επιδιώκουν να επιβάλουν κατά του Ιράν δεν πρόκειται να επηρεάσουν τις υπάρχουσες συμφωνίες μεταξύ Ρωσίας και Τεχεράνης, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Η δήλωση έγινε από τον Μιχαήλ Μαργκέλοφ, τον επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, μετά τις δηλώσεις ορισμένων διπλωματών ότι οι επικείμενες κυρώσεις θα επηρεάσουν την παράδοση των ρωσικών πυραύλων εδάφους-αέρος S-300 στο Ιράν, βάσει της συμφωνίας που έχουν συνάψει οι δύο χώρες.

Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ ζήτησαν από τη Ρωσία να μην προχωρήσει στην παράδοση των πυραύλων, αν και ορισμένοι διπλωμάτες εκτιμούν ότι η Μόσχα ενδιαφέρεται να διατηρήσει τη συμφωνία ως διαπραγματευτικό «χαρτί» με την Τεχεράνη.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.