Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Τουρκία. Ακύρωση της επίσημης επίσκεψης του κ. Ερντογάν στην Αργεντινή.



..Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της μεγάλης τουρκικής εφημερίδας "Χουριέτ" η απόφαση του κ. Ερντογάν οφείλεται στην ακύρωση από τις αρχές της Αργεντικής της τελετής εγκαινίων στο Μπουένος Αϊρες μιας προτομής του Κεμάλ Ατατούρκ , ιδρυτή της τουρκικής δημοκρατίας , ακύρωση που πληροφορίες αναφέρουν ότι οφείλεται στην μεγάλη πίεση που ασκήθηκε στις αρχές από τη μεγάλη αρμενική κοινότητα της Αργεντινής...

Ο τουρκος πρωθυπουργός Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν ακύρωσε την επίσημη επίσκεψή του στην Αργεντινή, ανακοινώθηκε το βράδυ του Σαββάτου από το τουρκικό πρακτορείο Ανατολού.


Η τουρκική κυβέρνηση πρόκειται αργότερα να ανακοινώσει γραπτώς τους λόγους της ακύρωσης της επίσκεψης , μετέδωσε η ίδια πηγή.

Ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης αναμένετο στην Αργεντινή όπου θα είχε συνομιλίες με την πρόεδρο της χώρας, Κριστίνα Κίρσνερ μετά το τέλος της επίσημης επίσκεψής του στην Βραζιλία.

Σϋμφωνα με την ιστοσελίδα της μεγάλης τουρκικής εφημερίδας "Χουριέτ" η απόφαση του κ. Ερντογάν οφείλεται στην ακύρωση από τις αρχές της Αργεντικής της τελετής εγκαινίων στο Μπουένος Αϊρες μιας προτομής του Κεμάλ Ατατούρκ , ιδρυτή της τουρκικής δημοκρατίας , ακύρωση που πληροφορίες αναφέρουν ότι οφείλεται στην μεγάλη πίεση που ασκήθηκε στις αρχές από τη μεγάλη αρμενική κοινότητα της Αργεντινής.

Υπενθυμίζεται ότι η Αργεντινή είναι μία από τις χώρες που αναγνώρισε τη σφαγή των Αρμενίων από τον τουρκικό στρατό το 1915.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.