Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Νέες κυρώσεις στο Ιράν ζητά ο Σαρκοζί από τον ΟΗΕ



Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί επανέλαβε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, την ελπίδα του να υιοθετηθεί «ταχέως» από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μια απόφαση για νέες κυρώσεις κατά του Ιράν «το συντομότερο δυνατόν».

«Ο πρόεδρος Σαρκοζί είπε στον φιλοξενούμενό του Ισραηλινό πρωθυπουργό, που για τρίτη φορά επισκέπτεται το Μέγαρο των Ηλυσίων, ότι «προτεραιότητα είναι η υιοθέτηση μιας τέτοιας απόφασης από το Συμβούλιο Ασφαλείας το συντομότερο δυνατόν», σύμφωνα με γαλλική προεδρική ανακοίνωση.

«Ελπίζουμε σε μια ταχεία υιοθέτηση του σχεδίου που έχει κατατεθεί στο τραπέζι», δήλωσε ο κ. Σαρκοζί σύμφωνα με την ίδια πηγή.



Σχετικά με την ισραηλο-παλαιστινιακή ειρηνευτική διαδικασία ο γάλλος πρόεδρος «ενθάρρυνε τον ισραηλινό πρωθυπουργό να αναλάβει δυνατές πρωτοβουλίες», για να προχωρήσει η διαδικασία.

«Ήταν μια συνάντηση μεταξύ φίλων», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Νετανιάχου μιλώντας στον Τύπο μετά τη συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο.

«Πιστεύω ότι ήταν πολύ σαφές από την αρχή της προεδρίας του κ. Σαρκοζί ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας θεωρεί αναγκαίο να παρεμποδιστεί το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, γνωρίζοντας ότι αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για την ειρήνη σε όλο τον κόσμο και όχι μόνο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής, όχι μόνο για τη δική μου χώρα», πρόσθεσε ο κ. Νετανιάχου.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός θα επισκεφθεί στη συνέχεια τον Καναδά και την Τρίτη τις ΗΠΑ όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

www.kathimerini.gr
με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.