Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Με ένοπλη δράση στο βόρειο Κόσοβο απειλεί η οργάνωση «Αλβανικός Εθνικός Στρατός»



Με ένοπλη δράση στο βόρειο Κόσοβο απειλεί η οργάνωση «Αλβανικός Εθνικός Στρατός» (ΑΝΑ), σε περίπτωση που οι θεσμοί του Κοσόβου δεν προβούν στη συγκρότηση στρατιωτικής δομής έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με όσα αναφέρουν ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης στην Πρίστινα.
Σε ανακοινωθέν, συγγραφέας του οποίου είναι ο πολιτικός εκπρόσωπος της συγκεκριμένης οργάνωσης Σαζάν Τόπλιτσα αναφέρεται ότι ο ΑΝΑ έχει επιδώσει τελεσίγραφο στον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό του Κοσόβου, ζητώντας τη συγκρότηση ένοπλων στρατιωτικών δομών στο Κόσοβο έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα, απευθύνεται προειδοποίηση πως σε περίπτωση που αγνοηθούν τα αιτήματα αυτά του ΑΝΑ, τότε η οργάνωση θα προχωρήσει σε στρατιωτική δράση στο βόρειο τμήμα του Κοσόβου.
Μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, η οργάνωση αυτή είχε ανακοινώσει την προσωρινή αναστολή των δραστηριοτήτων της, προκειμένου να δοθεί χρόνος στους θεσμούς του Κοσόβου να συγκροτήσουν σταθερές ένοπλες δυνάμεις στο Κόσοβο. Αυτό, όμως, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση δεν συνέβη.
kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.