Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Επίθεση σε κτίριο του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν


Τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι.


Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν την Κυριακή στη νότια αφγανική επαρχία Ζαμπούλ, στη διάρκεια μιας επίθεσης αυτοκτονίας κατά της έδρας της Επαρχιακής Ομάδας Ανοικοδόμησης (EPR), μιας πολιτικο-στρατιωτικής μονάδας του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με επίσημες πηγές.

Εκπρόσωπος των ανταρτών Ταλιμπάν, ο Κάρι Γιουσούφ Αχμαντί, με τον οποίο επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι μία ομάδα Ταλιμπάν, μεταξύ των οποίων καμικάζι, επιτέθηκαν στην έδρα της EPR», στο Καλάτ, πρωτεύουσα της επαρχίας Ζαμπούλ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αναπληρωτής κυβερνήτης της επαρχίας, Μουχάμαντ Τζαν Ρασουλιάρ, διευκρινίζοντας πως η επίθεση έχει τερματιστεί.

«Έγινε μια ισχυρή έκρηξη, που οφειλόταν σε παγιδευμένο αυτοκίνητο, στη συνέχεια ξέσπασε ανταλλαγή πυρών», πρόσθεσε. «Οι μάχες τελείωσαν και η αστυνομία ανέλαβε τον έλεγχο της περιοχής», είπε.

Ο Ρασουλιάρ διευκρίνισε πως το κτίριο της EPR δεν βρίσκεται μακριά από τα γραφεία της κυβέρνησης.

Δύο πολίτες, ένας άνδρας και μία γυναίκα, τραυματίστηκαν κατά την επίθεση, την οποία πραγματοποίησαν τέσσερις καμικάζι, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής της αστυνομίας στη νότια περιοχή του Αφγανιστάν, στρατηγός Μουχάμαντ Σαλίμ Ίχσας.

Δύο από τους καμικάζι συνελήφθησαν, διευκρίνισε.

«Τέσσεις καμικάζι επιτέθηκαν στην EPR, ένας ανατινάχθηκε στην πύλη, οι άλλοι τρεις επιτέθηκαν από τον περίβολο», εξήγησε ο στρατηγός Ίνσας.

«Ο ένας συνελήφθη, οπλισμένος με έναν εκτοξευτήρα ρουκετών και ένα (τουφέκι) AK-47, ένας άλλος τραυματίστηκε και συνελήφθη, ο τρίτος κατάφερε να διαφύγει και η αστυνομία τον αναζητεί», πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών επιβεβαίωσε απλώς «μία επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο» εναντίον της EPR και έκανε επίσης λόγο για δύο τραυματίες.

«Ένας επιτιθέμενος έριξε το αυτοκίνητό του πάνω στον τοίχο των γραφείων της EPR. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο ανθρώπους που τραυματίστηκαν από την έκρηξη», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος, Σιντίκ Σιντίκι.

Το Αφγανιστάν έχει 28 EPR (πιο γνωστές με το αγγλικό ακρωνύμιό τους PRT), μικτές μονάδες του ΝΑΤΟ, που αποτελούνται από πολίτες και στρατιωτικούς και είναι επιφορτισμένες να βοηθούν τις τοπικές αρχές και να φέρνουν εις πέρας σχέδια ανάπτυξης και ανοικοδόμησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.