Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Η Δαμασκός αντιδρά στις δηλώσεις της Τουρκίας


Βηρυτός. Η πολιτικός και μιντιατική Σύμβουλος της συριακής προεδρίας Bouthaina Shaaban, δήλωσε την Κυριακή ότι «αν ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Davitoglu μεταδώσει ένα ισχυρό μήνυμα προς τη Συρία, τότε θα ακούσει ισχυρότερη συριακή θέση σχετικά με την στάση της χώρας του η οποία δεν έχει καταδικάσει τις σφαγές που διαπράττονται από ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες εναντίον των πολιτών, της αστυνομίας και των στρατιωτικών».

Μια επίσημη συριακή πηγή εξέφρασε επίσης τη λύπη για τη δήλωση που εκδόθηκε από το Συμβούλιο των Χωρών του Κόλπου (ΣΧΚ ) το οποίο, σύμφωνα με την πηγή, «αγνόησε παντελώς τις πληροφορίες και γεγονότα προερχόμενα από το συριακό κράτος για τις δολοφονίες και τις πράξεις δολιοφθοράς που διαπράχθηκαν από ένοπλες ομάδες, που στοχεύουν την ασφάλεια, την κυριαρχία και το μέλλον της Συρίας».
«Η δήλωση αγνόησε επίσης τις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο Πρόεδρος Μπασάρ Άσαντ στις 20.6.2011», πρόσθεσε η πηγή.
«Η έξοδος από τον κύκλο της βίας προϋποθέτει ότι οι Άραβες αδελφοί στο Συμβούλιο των χώρων του Κόλπου θα ζητήσουν να σταματήσει η δολιοφθορά, να καταδικάσουν τη βία από ένοπλες ομάδες και να δώσουν το χρόνο που απαιτείται για την επιτυχία των μεταρρυθμίσεων», κατέληξε η επίσημη συριακή πηγή.

Πηγή: iloubnan.info 08.08.2011
http://infognomonpolitics.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.