Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Συρία: 141 νεκροί την περασμένη εβδομάδα σε επιθέσεις με βαλλιστικούς πυραύλους

Σύμφωνα με την οργάνωση Human Rights Watch.
Ο συριακός στρατός έχει κλιμακώσει τις επιθέσεις με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον περιοχών που ελέγχουν οι αντάρτες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται τέσσερις επιθέσεις στη βόρεια Συρία την περασμένη εβδομάδα κατά τις οποίες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 141 άνθρωποι, ανάμεσά τους 71 παιδιά, ανακοίνωσε σήμερα η οργάνωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch.
«'Επισκέφθηκα πολλές περιοχές οι οποίες δέχθηκαν επιθέσεις στη Συρία, αλλά ποτέ δεν είδα τέτοια καταστροφή», δήλωσε ο Όλε Σόλβανγκ, ερευνητές εκτάκτων καταστάσεων της Human Rights Watch.
«Ακριβώς τη στιγμή που πιστεύεις ότι τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν χειρότερα, η συριακή κυβέρνηση βρίσκει τρόπους να κλιμακώνει τις δολοφονικές τακτικές της», τόνισε ο Σόλβανγκ.
Ο σύρος υπουργός Πληροφόρησης Ομράν αλ-Ζοάμπι αρνήθηκε την Κυριακή ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί πυραύλους Scud.
Σύμφωνα με τα Ηνωμένα 'Εθνη, 70.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις συγκρούσεις στη Συρία.
Η Human Rights Watch τονίζει ότι δεν υπάρχει ένδειξη για την παρουσία ανταρτών ή βάσεων των ανταρτών στις περιοχές που επλήγησαν από τους βαλλιστικούς πυραύλους και ότι σ΄αυτές υπάρχουν μόνο πολίτες, γεγονός που καθιστά παράνομες τις επιθέσεις αυτές. Η οργάνωση προσθέσει ότι από κάθε επίθεση καταστράφηκαν 15 με 20 σπίτια και ότι ο συνολικός αριθμός των θυμάτων είναι πιθανόν μεγαλύτερος.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.