Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Συρία: Έτοιμη για συνομιλίες με τους αντικαθεστωτικούς, δηλώνει η Δαμασκός

Ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών Ουαλίντ αλ Μουάλεμ δήλωσε σήμερα ότι η Δαμασκός είναι έτοιμη να συνομιλήσει με τους αντικαθεστωτικούς, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass.
«Είμαστε έτοιμοι για διάλογο με όποιον τον επιθυμεί...Ακόμη και με αυτούς που έχουν όπλα στα χέρια τους. Επειδή πιστεύουμε ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν θα προκύψουν μέσα από την αιματοχυσία, αλλά μόνο μέσα από τον διάλογο», δήλωσε ο υπουργός από τη Μόσχα όπου βρίσκεται για συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.
Η αντιπολιτευόμενη Συριακή Εθνική Συμμαχία έχει δηλώσει πρόθυμη να διαπραγματευτεί ειρηνευτική συμφωνία για τον τερματισμό του εμφυλίου, αλλά ζητεί ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ να παραιτηθεί και να μην συμμετάσχει στην όποια συμφωνία.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.