Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Ισραήλ: Η αυτοκτονία του 'κρατούμενου Χ' στο κελλί του το 2011 δεν έγινε αντιληπτή από τους φρουρούς του




Οι δεσμοφύλακες οι οποίοι ήσαν επιφορτισμένοι να επιτηρούν τον «κρατούμενο Χ», έναν Αυστραλό-Ισραηλινό ο οποίος εργαζόταν για τη Μοσάντ και αυτοκτόνησε το 2011 ενώ βρισκόταν φυλακισμένος στο Ισραήλ, δεν παρατήρησαν την αυτοκτονία του παρά μόνον μετά μία ώρα, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Γεντιότ Αχαρόνοτ.
Μολονότι το κελλί του στις φυλακές υψίστης ασφαλείας κοντά στο Τελ Αβίβ ήταν εξοπλισμένο με κάμερες παρακολούθησης, οι φρουροί του δεν είδαν τον Μπεν Ζίγκιερ, ο οποίος σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης ήταν πράκτορας της Μοσάντ, να κρέμεται από ένα σεντόνι του κρεβατιού του μέσα στο λουτρό του κελιού.
«Για κάποιον άγνωστο λόγο, κανένας από τους δεσμοφύλακες δεν τον είδε να το κάνει», αναφέρεται στο κείμενο του άρθρου.
Η λαϊκή εφημερίδα επισημαίνει πως υπήρχε μεν μία κάμερα για να καλύπτει τον χώρο του λουτρού, αλλά μόνον το κεφάλι του έως το ύψος του λαιμού, προς σεβασμό των ιδιαίτερων ιδιωτικών στιγμών του.
«Είναι μόνον μετά μία ώρα που οι φρουροί παρατήρησαν πως ο κρατούμενος δεν φαινόταν πουθενά μέσα στις ζώνες που καλύπτονταν από τις τέσσερις κάμερες. Τότε έσπευσαν αμέσως στο κελλί και ανακάλυψαν το άψυχο κορμί του να κρέμεται από το ντους», προσθέτει ηΓεντιότ Αχαρόνοτ.
«Ήσαν απασχολημένοι αλλού», αποκαλύπτει στην εφημερίδα στέλεχος της διοίκησης του σωφρονιστικού ιδρύματος.
Ο 34χρονος Αυστραλός-Ισραηλινός δικηγόρος Μπεν Ζίγκιερ, που είχε στρατολογηθεί από τη Μοσάντ, είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2010 διότι είχε διοχετεύσει πληροφορίες για τις ισραηλινές επιχειρησιακές αποστολές στις μυστικές υπηρεσίες της Αυστραλίας, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ABC.
ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.