Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Να αποκαλύψει την πηγή του ο κ. Μαυρίδης



Σημερινή 4 Μαίου 2014

Αναφέρομαι στο πρόσφατο άρθρο του κ. Κώστα Μαυρίδη, το οποίο δημοσιεύθηκε σε εφημερίδες στην Κύπρο (μεταξύ των οποίων και στη «Σημερινή», Σάββατο, 27 Απριλίου 2014) με τίτλο «Η τεράστια συνωμοσία κρύφτηκε στις... λεπτομέρειες». Αναφορά στο κείμενο είχε προηγηθεί από τον κ. Μαυρίδη, στο πρόγραμμα του αγαπητού Λάζαρου Μαύρου (Ράδιο Πρώτο) το πρωί της προηγούμενης (Παρασκευή, 26 Απριλίου 2014) και ακολούθησε παρουσίαση του χάρτη (ο οποίος πλαισίωνε το άρθρο στις εφημερίδες) το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, από το πρόγραμμα του αγαπητού Παύλου Μυλωνά από τον τηλεοπτικό σταθμό Μέγα στην Κύπρο.

Επειδή το θέμα είναι σοβαρό και χρειάζεται περαιτέρω έρευνα, ο κ. Μαυρίδης θα πρέπει να ονομάσει την πηγή του ειδικά για τον χάρτη που παρουσίασε. Η παρουσίαση έγινε τόσο στις εφημερίδες όσο και από ραδιοφώνου και τηλεοράσεως, χωρίς όμως να δίδεται η πηγή. Από πού προέρχεται ο χάρτης, πού μπορεί ένας να τον βρει; Έχουν περάσει δέκα χρόνια από την απόρριψη του Σχεδίου Ανάν. Δεν μπορεί κάποιος να επικαλείται το απόρρητο για ένα τόσο σημαντικό θέμα. Τίθεται εξάλλου και θέμα αυθεντικότητας του χάρτη, έχοντας υπόψη ότι -απ' ό,τι γνωρίζουμε- δεν έχει περιέλθει σε γνώση οποιουδήποτε άλλου τέτοιος χάρτης. Θα αναμένουμε να αποκαλύψει ο κ. Μαυρίδης την πηγή του. Αυτό θα επιβεβαιώσει πρωτίστως την εγκυρότητα του κειμένου και θα παράσχει την ευχέρεια σε άλλους να διερευνήσουν με τη σειρά τους το θέμα αυτό. Λοιπόν, θα αναμένουμε.

ΦΑΝΟΥΛΑ ΑΡΓΥΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.