Κυριακή, 18 Μαΐου 2014

Φ. Ράσμουσεν: Ευθύνες στη Ρωσία για την αποσταθεροποίηση στην Ουκρανία


ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Ουκρανία
Είναι σαφές ότι η Ρωσία έχει πολύ μεγάλη ανάμειξη στην αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην Ουκρανία, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Βουκουρέστι.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ έγινε, σήμερα, δεκτός με στρατιωτικές τιμές στην έδρα του υπουργείου Άμυνας της Ρουμανίας, στη ρουμανική πρωτεύουσα, παρουσία του πρωθυπουργού και του υπουργού Άμυνας της χώρας, Βίκτορ Πόντα και Μιρτσέα Ντούσα.
«Δεν αποκλείω τίποτα, επειδή έχουμε δει μία πολύ πιο μελετημένη προσέγγιση της Ρωσίας. Η Ρωσία κατέφυγε σε παράνομες στρατιωτικές ενέργειες, αλλά επίσης στη χρήση μυστικών πρακτόρων που προσπάθησαν να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στην Κριμαία και να παράσχουν πρόσχημα για την κατάληψη. Είδαμε αυτά τα πράγματα στην παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας», τόνισε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό TVR.
«Τώρα βλέπουμε το ίδιο σχέδιο στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Ρωσία έχει πολύ μεγάλη ανάμειξη στην αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην ανατολική Ουκρανία και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε αυτό ως πρόσχημα για μια πιθανή σε μεταγενέστερο στάδιο. Δεν ξέρουμε ακόμη αν θα το κάνουμε, αλλά κρατάμε μία τέτοια επιλογή ανοιχτή επειδή (σ.σ. οι Ρώσοι) έχουν συγκεντρώσει ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις κατά μήκος των συνόρων της Ουκρανίας», ανέφερε ο κ. Ράσμουσεν, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό.
Ο κ. Ράσμουσεν θα έχει συνομιλίες με τους κ.κ. Πόντα και Ντούσα, τον υπουργό Εξωτερικών, Τίτους Κορλάτεαν και θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Ρουμανίας, Τραιάν Μπασέσκου, με τον οποίο θα παραχωρήσουν από κοινού συνέντευξη τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.