Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Έκθεση σοκ: "Η Τουρκία διαθέτει πυρηνικά όπλα"


Ταράζει τα νερά μία έκθεση του πρώην Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Τζορτζ Ρόμπερτσον, η οποία ασκεί δριμεία κριτική στην γερμανική κυβέρνηση για την απόφασή της να απαλλαγεί από τα εναπομείναντα πυρηνικά όπλα αμερικανικής προελεύσεως που έχει στο έδαφός της.

Στην έκθεση αναφέρεται, εκτός των άλλων, ότι η Τουρκία είναι και αυτή μία από τις χώρες της Ευρώπης που διαθέτουν πυρηνικά όπλα.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, η έκθεση του Ρόμπερτσον επιβεβαιώνει δημοσιεύματα των τελευταίων μηνών που έκαναν λόγο ότι στην αεροπορική βάση Ιντζιρλίκ της Τουρκίας φυλάσσονται από 40 έως 90 ατομικές βόμβες.


Στην έκθεση του πρώην γγ του ΝΑΤΟ, η οποία έχει τίτλο «Η Γερμανία ανοίγει το κουτί της Πανδώρας», αναφέρεται πως είναι στρατηγικό λάθος της Γερμανίας να επιλέξει να απαλλαχτεί από τα πυρηνικά όπλα που έχει, γιατί θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την προστασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών και ηγέτης της πτέρυγας των Ελεύθερων Δημοκρατών στον κυβερνητικό συνασπισμό της Γερμανίας, Γκουίντο Βέστερβελε, δήλωσε στη σύνοδο ασφαλείας του Μονάχου: «Τα πυρηνικά όπλα είναι κληρονομιά του Ψυχρού Πολέμου και δεν εξυπηρετούν πια κανέναν στρατιωτικό σκοπό».

Σύμφωνα με τους Times της Νέας Υόρκης, από τα σχεδόν 2.000 αμερικανικά όπλα που υπήρχαν στην Ευρώπη στο τέλος του Ψυχρού Πολέμου, είχαν απομείνει μέχρι πέρυσι περίπου 200.

Ο Τζορτζ Ρόμπερτσον διετέλεσε γγ του ΝΑΤΟ από το 1999 έως το 2004.

Πηγή: http://www.madata.gr

2 σχόλια:

  1. Το άρθρο σας είναι ανόητο γιατί όλες οι χώρες του ΝΑΤΟ συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδος έχουν πυρηνικά όπλα ιδιοκτησίας των ΗΠΑ. Τα όπλα αυτά ανήκουν μόνο στο ΝΑΤΟ για αυτό ο τίτλος που έχετε βάλει είναι τουλάχιστον ατυχής. Προφανώς η Τουρκία δεν έχει δικά της πυρηνικά ούτε και πρόκειται να αποκτήσει τα επόμενα 40 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι ΗΠΑ...η ΕΣΣΔ...η Αγγλία...η Γαλλία...η Γερμανία...η Β. Κορέα... το Πακιστάν... το Ισραήλ.... ίσως και το Ιράν...ίσως και η Ελλάδα... διαθέτουν πυρηνικά όπλα (;) !!!
    Με δέος, παρακολουθούμε αυτή τη διαδικασία που λέγεται "διασπορά των Πυρηνικών Όπλων"...
    Διασπορά λοιπόν!!!!
    Δυστυχώς ακολουθείται ένα δράμα σ'αυτό το ¨"μοναχικό" σημείο του Γαλαξία μας που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει στον αφανισμό της Γης..... και λοιπόν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.