Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Bρώμικο δημοσίευμα των Βέλγων κατά Κύπρου-Ρωσίας

Ένα πολύ βρώμικο δημοσίευμα, σαφώς κατευθυνόμενο από τα γνωστά κέντρα των Βρυξελλών δημοσιεύει για την ρωσοκυπριακή σχέση η βελγική εφημερίδα «L'Echo». Μάλιστα το άρθρο της «L'Echo» τιτλοφορείται «Οι Ρώσοι στην Κύπρο: Ενας Δούρειος Ιππος στην Ευρώπη».
 Στο δημοσίευμα πάντως περιλαμβάνεται απάντηση του πρόεδρουΔημήτρη Χριστόφια, που κάνει λόγο για «πολλά παραμύθια (που) κυκλοφορούν σχετικά με την Κύπρο».

«Παραμύθια ή όχι, η μαγεία αρχίζει και πιάνει: Η Κύπρος και η Ρωσία υπέγραψαν μία συμφωνία για τη διπλή φορολόγηση εισοδημάτων, η οποία θα ισχύει από 1η Ιανουαρίου του 2013. Ένα μέτρο που θα σβήσει την Κύπρο από τη μαύρη λίστα», ανταπαντά η «L' Echo». Που είναι το κακό στην περίπτωση αυτή δεν εξηγεί η εφημερίδα!

Υπενθυμίζει επίσης ότι τον περασμένο Δεκέμβρη, η Μόσχα δάνεισε 2,5 δισ. ευρώ με προνομιακό τόκο, για να επιτρέψει στην κυπριακή κυβέρνηση να καλύψει τις δαπάνες της για το έτος 2012. «Η Λευκωσία ελπίζει σε νέα κίνηση, ζητώντας επιταγή 5 δισ. ευρώ, τη στιγμή που η κυβέρνησή της ζητούσε επίσημα την οικονομική βοήθεια της ΕΕ», επισημαίνει η εφημερίδα.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η άφιξη των Ρώσων χρονολογείται από το 1990, όταν διαλύθηκε η Σοβιετική Ένωση. Επιχειρηματίες, γοητεύτηκαν από τη γεωστρατηγική θέση του νησιού, ανάμεσα στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική και από ένα ελκυστικό φόρο για τις επιχειρήσεις, 10%, το χαμηλότερο στην Ευρώπη. Οι Ρώσοι έγιναν οι μεγαλύτεροι επενδυτές στο νησί".  Ούτε εδώ εξηγεί που είναι το κακό.

Όσον αφορά τα τεράστια υποθαλάσσια κοιτάσματα φυσικού αερίου που ανακάλυψε πρόσφατα η Κυπριακή Δημοκρατία, η εφημερίδα τονίζει ότι στην πρόσκληση ενδιαφέροντος που έγινε, οι ρωσικοί πετρελαϊκοί γίγαντες Novatek και Gazprom ήταν υποψήφιοι, ενώ η Τουρκία εκφράστηκε αρνητικά και έθεσε το θέμα της κατανομής των εσόδων με την τουρκική κοινότητα (σ.σ.: απίστευτο θράαος των Βέλγων να αναφέρουν το τι πιστεύει και τι νομίζει ο εισβολέας και κάτοχος του νησιού για τον ορυκτό πλούτο του κράτους-θύματος!), ένα θέμα που πάντα εκκρεμεί. Η «L' Echo» παραθέτει και σχετικές δηλώσεις του Κύπριου προέδρου: «Αποφασίσαμε να μοιραστούμε τα έσοδα της εκμετάλλευσης», παραδέχτηκε ο Δ. Χριστόφιας, προσθέτοντας όμως ότι «πρέπει πρώτα να επιλύσουμε το κυπριακό πρόβλημα».

Επίσης η «L'Echo» θυμίζει ότι οι Ρώσοι έχουν στη Λεμεσό δύο σχολεία, δύο εφημερίδες και ένα ραδιοφωνικό σταθμό.
Τμήμα ειδήσεων defencener.gr


1 σχόλιο:

  1. Ξεκινώ με το:
    ..."Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η άφιξη των Ρώσων χρονολογείται από το 1990, όταν διαλύθηκε η Σοβιετική Ένωση. Επιχειρηματίες, γοητεύτηκαν από τη γεωστρατηγική θέση του νησιού, ανάμεσα στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική και από ένα ελκυστικό φόρο για τις επιχειρήσεις, 10%, το χαμηλότερο στην Ευρώπη. Οι Ρώσοι έγιναν οι μεγαλύτεροι επενδυτές στο νησί". Ούτε εδώ εξηγεί που είναι το κακό."...

    Μα συγνώμη κάνετε τους ανήξερους ή είστε ανήξεροι τελικά!
    Τι θα πεί που είναι το κακό;
    Όλα αυτά τα χρόνια (βλ. χρόνια Γέλτσιν) που ξέπλενε το μαύρο χρήμα της, η ρωσική μαφία αγαπητέ; ...στα Cayman Islands ή στη Γουαδελούπη;
    Πως μεγαλο-αναπτύχθηκαν οι Κυπριακές Τράπεζες ξαφνικά;
    Που βρήκαν τόσο ρευστό;
    Έχουν άδικο οι Βέλγοι δηλαδή θέλετε να πείτε;

    Άντε καλά...
    Τι θέλουν οι Ρώσοι από τη χερσόνησο του Άθω;
    Τι κάνουν οι Ρώσοι στη Γαύδο;
    Τους φυσιολάτρες επιστήμονες;
    Ας, γελάσω ξανα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.