Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Έκκληση για ειρήνη Τούρκων και Κούρδων κάνει ο Στέφαν Φούλε


Ο επίτροπος επεσήμανε ότι «η Νοτιοανατολική Τουρκία έχει ανάγκη από ειρήνη, δημοκρατία, σταθερότητα».
«Ο επίτροπος Στέφαν Φούλε κάνει έκκληση για ειρήνη μεταξύ Τούρκων και Κούρδων» επισημαίνει σε σημερινό δημοσίευμά του το δελτίο πληροφόρησης για ευρωπαϊκά θέματα Agence Europe επισημαίνοντας πως μετά από ερωτήσεις που υποβλήθηκαν γραπτώς από Γάλλους ευρωβουλευτές σχετικά με το κουρδικό ζήτημα, ο Φίλε έκανε έκκληση προς Τούρκους και Κούρδους να εργαστούν προκειμένου να υπάρξει ειρήνη και ευημερία για όλους τους πολίτες της Τουρκίας.
Ο επίτροπος επεσήμανε ότι «η Νοτιοανατολική Τουρκία έχει ανάγκη από ειρήνη, δημοκρατία, σταθερότητα, καθώς και ανάπτυξη σε κοινωνικό, οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο». Για να επιτευχθούν όλα αυτά θα πρέπει να υπάρχει «συναίνεση ως προς συγκεκριμένα μέτρα τα οποία θα προωθήσουν τα κοινωνικά, οικονομικά και πολιτιστικά δικαιώματα των πολιτών στη συγκεκριμένη περιοχή».
Στη συνέχεια του δημοσιεύματος αναφέρεται ότι οι ευρωβουλευτές διατύπωσαν επίσης ερωτήσεις σχετικά με τις συνθήκες κράτησης του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτζαλάν, ιδρυτή του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν ο οποίος κρατείται στις τουρκικές φυλακές από το 1999.
Ο Ευρωπαίος επίτροπος τόνισε ότι από τις 27/7/2011 ο Οτζαλάν χωρίς την επίκληση οποιουδήποτε νομικού λόγου, αρνείται κάθε επικοινωνία με τους δικηγόρους του, ενώ υπενθύμισε την υποστήριξη που παρέχεται από την ΕΕ προς την Τουρκία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας καθώς και ότι το PKK περιλαμβάνεται στον ευρωπαϊκό κατάλογο με τις τρομοκρατικές οργανώσεις.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.