Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Στη Δαμασκό βρίσκεται ο Ασαντ, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό


Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ βρίσκεται ακόμη στην πρωτεύουσα Δαμασκό και διατηρεί την αφοσίωση των ενόπλων δυνάμεων στο πρόσωπό του καθώς οι δυνάμεις των εξεγερμένων προωθούνται, ανέφερε σήμερα ο ισραηλινός στρατός.
Υπήρξαν αμφιβολίες για το πού βρίσκεται ο Άσαντ αφότου μια βόμβα στις 18 Ιουλίου σκότωσε τέσσερα μέλη της ανώτατης διοίκησής του στη Δαμασκό. Ο Άσαντ δεν έχει μιλήσει δημόσια από τότε και η κρατική τηλεόραση έχει δείξει μόνο πλάνα του από την ορκωμοσία ενός νέου υπουργού Άμυνας.
"Ο συριακός στρατός είναι ακόμη πιστός στον Άσαντ παρά το μεγάλο κύμα των λιποταξιών και εκείνος και η οικογένειά του βρίσκονται ακόμη στη Δαμασκό», δήλωσε ο ταξίαρχος Γιόαβ Μορντεχάι, ανώτατος εκπρόσωπος για τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, σε μια συνέντευξη στην ισραηλινή τηλεόραση.
Ο στρατός εκδίωξε αντάρτες από τη συνοικία Μπάρζεχ
Μέλη μιας μεραρχίας του συριακού στρατού υπό τη διοίκηση του αδελφού του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ έδιωξαν τους αντάρτες από την περιοχή Μπάρζεχ της βόρειας Δαμασκού και εκτέλεσαν συνοπτικά πολλούς νεαρούς άνδρες, δήλωσαν ένας μάρτυρας και ακτιβιστές της αντιπολίτευσης.
"Τουλάχιστον 20 άρματα μάχης της 4ης Μεραρχίας και εκατοντάδες μέλη της εισήλθαν στην Μπάρζεχ το απόγευμα. Είδα στρατιώτες να πηγαίνουν στο σπίτι του 26χρονου Ίσα λα-Άραμπ. Τον άφησαν νεκρό με δύο σφαίρες στο κεφάλι. Τράβηξαν τον 17χρονο Ίσα Ουάχμπεχ από κάπου όπου είχε βρει καταφύγιο, τον κτύπησαν και τον σκότωσαν. Άλλοι τέσσερις άνδρες περίπου 20 χρονών σκοτώθηκαν με αυτό τον τρόπο», δήλωσε ο ακτιβιστής της αντιπολίτευσης Αμπού Κάις, τηλεφωνικώς από την περιοχή.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.