Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013

«Σοκαριστική η βία της τουρκικής αστυνομίας» δήλωσε ο ομοσπονδιακός Επίτροπος της Γερμανίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

«Σοκαριστική» χαρακτήρισε την χρήση βίας της τουρκικής αστυνομίας εναντίον των διαδηλωτών ο ομοσπονδιακός Επίτροπος της Γερμανίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Μάρκους Λένινγκ και κάλεσε την Άγκυρα να απελευθερώσει άμεσα τους κρατούμενους, οι οποίοι, όπως είπε, αγωνίζονται για θεμελιώδη δικαιώματα.
«Περιμένω η τουρκική κυβέρνηση να ανταποκριθεί κατάλληλα και χωρίς την χρήση βίας στις ουσιαστικά ειρηνικές διαδηλώσεις», δήλωσε και πρόσθεσε ότι «ο μεγάλος αριθμός των συλληφθέντων και των τραυματιών σοκάρει». Ζήτησε μάλιστα από την Άγκυρα «να αποτρέψει την υπερβολική χρήση βίας, να εγκαταλείψει την συνεχή δράση εναντίον ανθρώπων οι οποίοι ασκούν τα θεμελιώδη δικαιώματά τους στην έκφραση και το συνέρχεσθαι και να απελευθερώσουν άμεσα τους κρατουμένους», ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτη την κράτηση διαδηλωτών οι οποίοι ανταλλάσσουν πληροφορίες μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.