Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Δηλώσεις Νταβούτογλου για Κύπρο και Ελλάδα



Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ενώ υποστήριξε ότι οι Ελληνοκύπριοι ευθύνονται για τη μη λύση του Κυπριακού, καλώντας τους να παραδειγματιστούν, όπως τόνισε, από την Ελλάδα.

Εξερχόμενος χθες το βράδυ του κτιρίου των Ηνωμένων Εθνών, ο κ. Νταβούτογλου συναντήθηκε τυχαία με Έλληνες δημοσιογράφους, στους οποίους ανέφερε ότι θα επισκεφθεί την Αθήνα τον Οκτώβριο.

Σε ερώτηση για το Κυπριακό επισήμανε ότι "έχουμε ισχυρές κυβερνήσεις σε Ελλάδα και Τουρκία και με καλές προθέσεις μπορούμε να κάνουμε θαύματα", όπως είπε, προσθέτοντας: "Αν λύσουμε το Κυπριακό, θα δημιουργηθεί ένας οικονομικός ορίζοντας, μια οικονομική ζώνη στην ανατολική Μεσόγειο. Το δημοψήφισμα στην Τουρκία ήταν ψήφος σταθερότητας, σημαντικός και για την Ελλάδα, για την ισχυροποίηση της σταθερότητας στην Τουρκία".

Στην παρατήρηση ότι "πρέπει να κάνετε (η Τουρκία) κάτι στο Κυπριακό", ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε: "Κάναμε βήματα στο παρελθόν, μπορούμε να κάνουμε και άλλα στο μέλλον αν οι φίλοι Ελληνοκύπριοι ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ελλάδας και διδαχτούν από το παρελθόν και αυτή τη φορά πουν "ναι" στην ειρήνη θα προχωρήσει το Κυπριακό".
http://www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.