Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Μεταβατική συμφωνία με Παλαιστινίους ζητά ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ



Η ολοκλήρωση μιας ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστίνιων κινδυνεύει να χρειαστεί πολλές δεκαετίες, ενώ είναι αναγκαίο να διευθετηθεί αρχικά το θέμα του Ιράν, εκτίμησε σήμερα μιλώντας ενώπιον του ΟΗΕ ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Αβιγκντορ Λίμπερμαν.

«Πρέπει να επικεντρωθούμε σε μια μεταβατική μακρόχρονη συμφωνία (με τους Παλαιστίνιους) κάτι που μπορεί να μας πάρει μερικές δεκαετίες», πριν ολοκληρωθεί, ανέφερε στην ομιλία του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο κ. Λίμπερμαν.

«Στην προσπάθεια εξεύρεσης μιας διαρκούς συμφωνίας με τους Παλαιστίνιους θα πρέπει να μελετήσουμε τις πραγματικές ρίζες της διαμάχης που υφίστανται εδώ και πάρα πολλά χρόνια», πρόσθεσε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών και κατέληξε: «Πρέπει να καταλάβουμε ότι πρώτα απ' όλα πρέπει να λυθεί το ιρανικό ζήτημα».

www.kathimerini.gr
με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.