Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Το BBC αναβάλλει ντοκιμαντέρ για τον φόνο Χαρίρι

AFP

ΛΟΝΔΙΝΟ. Ερωτήματα εγείρει η απόφαση του βρετανικού ραδιοτηλεοπτικού και ειδησεογραφικού δικτύου BBC να αναβάλει τη μετάδοση σειράς - διερευνητικού ντοκιμαντέρ για τη μυστηριώδη υπόθεση της δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου, Ραφίκ Χαρίρι.

Με μια λιτή ανακοίνωση, η διεύθυνση του δικτύου επιβεβαίωσε χθες την αναβολή της προγραμματισμένης για αύριο μετάδοσης του πρώτου εκ των τριών επεισοδίων με την αιτιολογία ότι «η παραγωγή δεν ικανοποιεί τα πάγια κριτήρια του σταθμού». Εκπρόσωπος του BBC έσπευσε να διευκρινίσει ότι πρόκειται για «προσωρινή αναβολή», πλην, όμως, παραδέχτηκε πως δεν έχει ακόμα οριστεί νέα ημερομηνία προβολής του προγράμματος. «Ολα τα προγράμματα που προβάλλονται από το BBC πρέπει να συμμορφώνονται απολύτως με τη γραμμή του καναλιού», τονίζεται στην ανακοίνωση του δικτύου. «Αυτό είναι κάτι που ισχύει για προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το κανάλι και για ανεξάρτητες παραγωγές, όπως στην περίπτωση αυτή», υπογραμμίζεται.

Ανώτατα στελέχη του BBC αρνούνταν να επιβεβαιώσουν ότι το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Δολοφονία στη Βηρυτό» καταλήγει στο συμπέρασμα ότι πίσω από τον φόνο του κ. Χαρίρι κρύβεται η σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ. Ο παραγωγός του ντοκιμαντέρ, Κρίστοφερ Μίτσελ, δήλωσε στην εφημερίδα The Guardian, ότι όλοι οι συμμετέχοντες κατέβαλαν κάθε προσπάθεια προκειμένου να προσεγγίσουν με αμεροληψία την υπόθεση. «Γνωρίζουμε ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο προσπαθήσαμε να είμαστε όσο πιο αντικειμενικοί και ακριβείς γίνεται», ισχυρίστηκε.

Το πολιτικό κλίμα παραμένει, πάντως, ηλεκτρισμένο στον Λίβανο εν αναμονή της έκδοσης του πορίσματος της ειδικής επιτροπής του ΟΗΕ για τη διαλεύκανση της δολοφονίας Χαρίρι. Η φημολογία, μάλιστα, ότι η επιτροπή θα κατηγορήσει ηγετικά στελέχη της Χεζμπολάχ για τη δολοφονία του Λιβανέζου πρωθυπουργού το 2006 έχει γίνει έντονη τις τελευταίες εβδομάδες.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_1_19/11/2010_422972
(19/11/2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.