Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Ανησυχία ΗΠΑ για το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στην Υεμένη

Σοβαρή απειλή για τις ΗΠΑ το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στην Υεμένη, σύμφωνα με το ναύαρχο Μιούλεν-Οι συσκευές φυγοκέντρησης στη Βόρεια Κορέα επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες των ΗΠΑ.

Το παρακλάδι της Αλ Κάιντα που έχει τη βάση του στην Υεμένη αποτελεί «σοβαρή» απειλή για τις ΗΠΑ και έχει καταστεί πολύ πιο επικίνδυνο τα τελευταία δυο χρόνια, δήλωσε σήμερα ο αρχηγός του μικρού επιτελείου των ΗΠΑ ναύαρχος Μάικ Μιούλεν.

«Αυτό το παρακλάδι της Αλ Κάιντα είναι πολύ επικίνδυνο και τούς πιστεύω όσον αφορά αυτά που λένε ότι θέλουν να κάνουν (να επιτεθούν στις ΗΠΑ), τόνισε ο ναύαρχος Μιούλεν στην εκπομπή State of the Union.


Ο ναύαρχος Μιούλεν τόνισε εξάλλου ότι οι ισχυρισμοί Αμερικανού επιστήμονα ότι είδε εκατοντάδες συσκευές φυγοκέντρησης στη Βόρεια Κορέα επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες των ΗΠΑ για το πρόγραμμα εμπλουτισμού του ουρανίου στη χώρα αυτή.

«Κατά την άποψή μου, η Βόρεια Κορέα ακολουθεί ένα δρόμο που αποσταθεροποιεί την κατάσταση στην περιοχή. Επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες που είχαμε επί χρόνια για το βορειοκορεατικό πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου, που αρνούνται συνεχώς», πρόσθεσε ο ναύαρχος Μιούλεν.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ (21/11/2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.