Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Αμερικανικές πιέσεις στον Βίκτορ Μπουτ σημειώνει η Ρωσία

Η Μόσχα κατηγορεί τις αμερικανικές υπηρεσίες για άσκηση πιέσεων επί του Βίκτορ Μπουτ.

Η Ρωσία κατηγόρησε σήμερα τις αμερικανικές υπηρεσίες ότι ασκούν πιέσεις επί του Βίκτορ Μπουτ μετά την έκδοσή του από την Ταϊλάνδη στις ΗΠΑ για να τον πείσουν να παραδεχθεί τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται.

Ο γενικός πρόξενος της Ρωσίας στη Νέα Υόρκη Αντρέι Γιουσμάνοφ δήλωσε ότι συναντήθηκε με τον Βίκτορ Μπουτ. «Σύμφωνα με ό,τι μου είπε ο Βίκτορ Μπουτ, ασκήθηκαν πιέσεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Όπως είπε, προσπάθησαν να τον πείσουν να ομολογήσει πράξεις που δεν έχει κάνει, προτείνοντάς του ανταλλάγματα. Ο Βίκτορ Μπουτ απέρριψε αυτές τις απόπειρες», είπε ο Ρώσος πρόξενος μιλώντας από τη Νέα Υόρκη στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο Pervyi Kanal.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ria-Novosti, ο πρόξενος δήλωσε επίσης ότι ο Μπουτ παραπονέθηκε για την κατάσχεση όλων των προσωπικών του ειδών και για έλλειψη κατάλληλου ρουχισμού λόγω της αλλαγής των κλιματικών συνθηκών από την Μπανγκόκ στη Νέα Υόρκη.

Ο Μπουτ, που αντιμετωπίζει κατηγορίες για πώληση όπλων στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή και τη Νότια Αμερική, δήλωσε χθες αθώος ενώπιον δικαστηρίου της Νέας Υόρκης.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ (18/11/2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.