Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Ταλιμπάν: Ένδειξη αποτυχίας των ΗΠΑ η αποχώρηση από το Αφγανιστάν

Το σχέδιο αποχώρησης των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ από το Αφγανιστάν, το οποίο παρουσιάσθηκε χθες στη Λισσαβώνα στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας, αποτελεί «ένδειξη αποτυχίας» των ΗΠΑ, εκτιμούν σήμερα οι Ταλιμπάν.

Η συμφωνία που υπεγράφη χθες στην πορτογαλική πρωτεύουσα δείχνει ότι η Ουάσινγκτον «δεν κατάφερε να εξασφαλίσει επιπλέον στρατιτική βοήθεια από τα υπόλοιπα μέλη του ΝΑΤΟ», ή μια δέσμευση για συνέχιση των στρατιωτικών επιχειρήσεων μακροπρόθεσμα, τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι Ταλιμπάν.


"Αυτά είναι καλά νέα για τους Αφγανούς και γιά όλους όσοι αγαπούν την ελευθερία στον κόσμο και είναι μια ένδειξη αποτυχίας της αμερικανικής κυβέρνησης», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση των Ταλιμπάν.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ (21/11/2010)

1 σχόλιο:

  1. Είναι απορίας άξιο, πώς, τα Think tanks των Αμερικανικών Στρατηγικών Μελετών ξεκίνησαν μία εκστρατεία τέτοιου μεγέθους με τόση επιπολαιότητα. Όταν μάλιστα υπάρχει τέτοια προιστορία θα έλεγε κανείς, πάνω στο πρόβλημα των επεμβάσεων διαφόρων Υπερδυνάμεων στη Χώρα αυτή.
    Αρκει, αυτή την απόφαση να την ενστερνηθεί και το ΝΑΤΟ των Ευρωπαίων και να μη φορτωθούν αυτοί το τραγικό αυτό πρόβλημα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.