Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Μέρος της διοίκησης του αντιπυραυλικού συστήματος του ΝΑΤΟ θέλει η Τουρκία

Τη διοίκηση ορισμένων τομέων του νατοϊκού αντιπυραυλικού συστήματος ζητεί η Τουρκία, προκειμένου να εγκρίνει την εφαρμογή του.

Η Τουρκία ζητεί τη διοίκηση ορισμένων τομέων του νατοϊκού αντιπυραυλικού αμυντικού συστήματος προκειμένου να εγκρίνει την εφαρμογή του, δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

«Το ποιος έχει τη διοίκηση είναι σημαντικό. Εάν θέλετε να εγκαταστήσετε το σύστημα πάνω από μας, τότε θα πρέπει να έχουμε τον έλεγχο», φέρεται να δήλωσε σήμερα ο Ερντογάν σύμφωνα με τις τουρκικές εφημερίδες. «Διαφορετικά δεν μπορούμε να το δεχτούμε».


Η Τουρκία έχει μπλοκάρει μέχρι στιγμής τη νατοϊκή συμφωνία για το προτεινόμενο αντιπυραυλικό αμυντικό σύστημα, που σε περίπτωση εφαρμογής του θα συνδεθεί με τα ήδη υπάρχοντα στην Ευρώπη.

Οι επιφυλάξεις που έχει η τουρκική πλευρά εντοπίζονται σε θέματα όπως, η ακτίνα δράσης του συστήματος, η άσκηση της διοίκησης και τα όριά της, καθώς επίσης και ζητήματα που σχετίζονται με την τεχνική διαχείρισης της αμυντικής τεχνολογίας που θα διαθέτει.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ (16/11/2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.