Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Ισραήλ: Ζητά γραπτές εγγυήσεις από ΗΠΑ για το «πάγωμα» του εποικισμού

Το Ισραήλ ζήτησε από τις ΗΠΑ να του δώσουν γραπτές εγγυήσεις ασφαλείας προτού ψηφίσει για το αν θα παγώσει εκ νέου την εποικιστική του δραστηριότητα στη Δυτική Όχθη, δήλωσε σήμερα μία πολιτική πηγή.

«Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επιμένει ότι το Ισραήλ πρέπει να λάβει εγγράφως τις εγγυήσεις που συμφωνήθηκαν με την (αμερικανίδα) υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που είχαν στη Νέα Υόρκη. Μόνο όταν αυτές οι εγγυήσεις δοθούν ο πρωθυπουργός θα τις παρουσιάσει στην κυβέρνηση», επεσήμανε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Ισραήλ που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Πρόσθεσε εξάλλου ότι η εναντίωση των Παλαιστινίων σε κάποιες από τις εγγυήσεις που η Ουάσινγκτον έχει προσφέρει προφορικά στο Ισραήλ καθυστερεί την πρόοδο προς την οριστικοποίηση των αμερικανικών προτάσεων για την επανάληψη των ειρηνευτικών συνομιλιών.

«Ο λόγος της καθυστέρησης της διατύπωσης του αμερικανικού εγγράφου, είναι οι παλαιστινιακές αντιρρήσεις στις εγγυήσεις που λαμβάνει το Ισραήλ», επεσήμανε ο ισραηλινός αξιωματούχος. Προς το παρόν δεν υπάρχει αντίδραση από την παλαιστινιακή πλευρά.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ (16/11/2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.