Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Πετρέους: Με ταχείς ρυθμούς η μετάβαση ασφαλείας στο Αφγανιστάν

Ο Αμερικανός διοικητής των διεθνών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους, δήλωσε σήμερα από το Παρίσι ότι η μετάβαση της ευθύνης για την ασφάλεια των Αφγανών έχει ξεκινήσει ήδη τη χώρα, ανέφεραν γαλλικές διπλωματικές πηγές.

Ο Αμερικανός στρατηγός μίλησε κεκλεισμένων των θυρών επί μία ώρα στα μέλη της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, πριν συναντηθεί για συνομιλίες με τον Γάλλο υπουργό Αμυνας, Αλέν Ζιπέ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής, Αξελ Πονιατόφσκι του κόμματος του κ. Σαρκοζί, ο στρατηγός θεωρεί ότι «ο σχηματισμός του αφγανικού στρατού συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς».

«Ο στόχος της πλήρους μετάβασης της ευθύνης της ασφάλειας του Αφγανιστάν παραμένει για το 2014, αλλά η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει» τόνισε ο κ. Πονιατόφσκι επικαλούμενος τον στρατηγό Πετρέους, ο οποίος επισήμανε επίσης στην ομιλία του ότι «υπάρχει και μια πολύ καλή συνεργασία με τις πακιστανικές δυνάμεις», αλλά αναφέρθηκε ταυτοχρόνως και «στο σοβαρό πρόβλημα που δημιουργούν οι Ταλιμπάν του Πακιστάν».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ (22/11/2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.