Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Υποψηφιότητα Χαρίρι για την πρωθυπουργία του Λιβάνου

Ο Σάαντ αλ Χαρίρι δηλώνει ότι θα είναι υποψήφιος για την πρωθυπουργία, παρά τις αντιρρήσεις της Χεζμπολάχ.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός του Λιβάνου, Σάαντ αλ-Χαρίρι, δήλωσε σήμερα ότι θα προσπαθήσει να σχηματίσει νέα κυβέρνηση στις συνομιλίες που θα έχει την επόμενη εβδομάδα, παρά την πίεση που δέχεται από τη Χεζμπολάχ και τους συμμάχους της να παραιτηθεί.


«Πήγαν (στους μεσολαβητές) με ένα και μοναδικό αίτημα: δεν είναι αποδεκτό να επιστρέψει ο Σάαντ αλ-Χαρίρι ως επικεφαλής της κυβέρνησης», δήλωσε μιλώντας σε υποστηρικτές του.

«Έβαλαν στην άκρη όλες τις λύσεις και ζήτησαν τον αποκλεισμό του Σάαντ αλ Χαρίρι (...) θα πάμε στις συνομιλίες την Δευτέρα με εμένα ως υποψήφιο», πρόσθεσε, επευφημούμενος από το πλήθος.

«Το σημαντικότερο είναι τα κόμματα να τηρήσουν το σύνταγμα» και να μην οργανώσουν διαδηλώσεις, πρόσθεσε, απαντώντας στις απειλές της Χεζμπολάχ ότι οι υποστηρικτές της μπορεί να κατεβούν στους δρόμους εάν ανατεθεί στον Χαρίρι η πρωθυπουργία.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ (20/01/11)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.