Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Πολύνεκρες επιθέσεις στο Πακιστάν

Τουλάχιστον 22 νεκροί σε επιδρομές αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και βομβιστική επίθεση.

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δύο διαφορετικά περιστατικά στο βορειοδυτικό Πακιστάν, στο ένα από τα οποία ενεπλάκησαν αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ενώ το άλλο αφορούσε μία βομβιστική επίθεση εναντίον ενός οχήματος των Ταλιμπάν, όπως ανακοίνωσαν σήμερα, Τετάρτη, αξιωματούχοι ασφαλείας.

Οι δύο επιδρομές των μη επανδρωμένων αεροσκαφών σημειώθηκαν στο νότιο Ουαζιριστάν, μία περιοχή των φυλών κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, όπου έχουν τη βάση τους οι Ταλιμπάν.

Ένα από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη εκτόξευσε δύο πυραύλους εναντίον ενός κρησφύγετου των Πακιστανών Ταλιμπάν, σύμφωνα με αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Δεκαοκτώ λεπτά αργότερα ένα άλλο μη επανδρωμένο αεροσκάφος εκτόξευσε ακόμη δύο πυραύλους στην ίδια περιοχή, σε ένα άλλο κρησφύγετο των Ταλιμπάν», πρόσθεσε.

«Από τις δύο επιθέσεις σκοτώθηκαν τουλάχιστον 16 αντάρτες», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σε ένα άλλο περιστατικό τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από μία βομβιστική επίθεση εναντίον ενός οχήματος στην κοιλάδα Τίρα, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

Ο Τζαμίλ Χαν, ένας αστυνομικός στην περιοχή, δήλωσε ότι η βόμβα πυροδοτήθηκε με τηλεχειρισμό. «Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν», είπε.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.