Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Ο Σλοβάκος Κούμπις νέος επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν

Τα Ηνωμένα Έθνη ονόμασαν τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Σλοβακίας Γιαν Κούμπις επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν.

Ο Κούμπις, 59 ετών, αναλαμβάνει την διεύθυνση της Αποστολής Αρωγής στο Αφγανιστάν (UNAMA) την 1η Ιανουαρίου. Καλείται να ενισχύσει τις διεθνείς προσπάθειες εξεύρεσης μιας πολιτικής διευθέτησης στην καθημαγμένη από τον πόλεμο χώρα τη στιγμή που οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους αρχίζουν να αποσύρουν τα στρατεύματά τους σταδιακά.

Ο Σλοβάκος διπλωμάτης πρόκειται να αντικαταστήσει το Σουηδό Στάφαν ντε Μιστούτα στη θέση του επιτετραμμένου του γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν.

Ο Κούμπις υπήρξε επικεφαλής της σλοβακικής διπλωματίας από το 2006 ως το 2009 και κατόπιν διετέλεσε γενικός γραμματέας της Οικονομικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.