Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Σύνοδος του ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση των κυβερνοεπιθέσεων

Η άμυνα απέναντι σε κυβερνοεπιθέσεις θα είναι το βασικό θέμα της επόμενης συνόδου των υπουργών Άμυνας των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 4 και 5 Ιουνίου.

Όπως επισημαίνει σημερινό δημοσίευμα του δελτίου πληροφόρησης Agence Europe, θα είναι η πρώτη φορά που μια σύνοδος υπουργών Άμυνας των χωρών του ΝΑΤΟ θα αφιερώσει σημαντικό χρόνο από τις εργασίες της στην άμυνα απέναντι στις κυβερνοεπιθέσεις.
Καταγράφονται στο πλαίσιο της Συμμαχίας δύο τάσεις για το θέμα. Μια αυτών που επιδιώκουν τη διεύρυνση του ρόλου του ΝΑΤΟ και τη μεγαλύτερη ενασχόληση του οργανισμού με το ζήτημα αυτό και μια εκείνων που προτιμούν η διαχείριση του ζητήματος να παραμείνει κυρίως εθνική υπόθεση των κρατών-μελών.
Σύμφωνα εξάλλου με αξιωματούχο του ΝΑΤΟ, που επικαλείται το Agence Europe, η συζήτηση θα έχει «στρατηγικό» χαρακτήρα, θα περιστραφεί δηλαδή γύρω από θέματα γενικής φύσης, όπως οι υπάρχουσες αρμοδιότητες του ΝΑΤΟ και οι δυνατότητες παροχής υποστήριξης στα κράτη μέλη ώστε να αμυνθούν με δικά τους μέσα σε περίπτωση κυβερνοεπίθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.