Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013

Πολύνεκρη επίθεση κατά της Αλ Κάιντα


Δέκα άνθρωποι έχασαν την ζωή τους -δύο πολίτες, ένας αξιωματικός και 7 μαχητές της Αλ Κάιντα- κατά την ευρεία επιχείρηση που εξαπέλυσε σήμερα ο στρατός της Υεμένης κατά των μαχητών της Αλ Κάιντα για να τους απομακρύνει από χωριά που ελέγχουν από τον Μάιο στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε στρατιωτικός εκπρόσωπος.
Δύο άμαχοι σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν κατά την επιχείρηση αυτή, για την οποία χρησιμοποιήθηκαν άρματα μάχης και ελικόπτερα στην περιοχή Γάιλ Μπαουάζιρ, η οποία βρίσκεται στην Χαντραμούτ, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό που έδωσαν στην δημοσιότητα ιατρικές πηγές.
"Η επιχείρηση ήταν επιτυχής. Επτά στελέχη και στοιχεία της Αλ Κάιντα σκοτώθηκαν και πολλά άλλα τραυματίστηκαν», αναφέρει ο εκπρόσωπος του στρατού στην ιστοσελίδα του υπουργείου Άμυνας.
Ένας αξιωματικός σκοτώθηκε και πέντε στρατιωτικοί τραυματίστηκαν κατά την επιχείρηση, προσθέτει ο ίδιος.
Σε επιστολή του προς τον στρατό, το περιεχόμενο της οποίας μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Saba, ο πρόεδρος της Υεμένης Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι χαιρετίζει τον στρατό για την νίκη του.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κυβερνητικές δυνάμεις συνέχιζαν σήμερα το βράδυ την «καταδίωξη των τρομοκρατών».
Στρατιωτική πηγή δήλωσε ότι η επιχείρηση του στρατού θα συνεχιστεί ως την πλήρη απελευθέρωση του Γάιλ Μπαουάζιρ και των περιχώρων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.