Σάββατο, 1 Ιουνίου 2013

Η αποχώρηση των Αυστραλών από το Αφγανιστάν ίσως οργανωθεί από Έλληνες

Η αποχώρηση των Αυστραλών στρατιωτών από το Αφγανιστάν ενδέχεται να οργανωθεί από τους Έλληνες. Αυτό δήλωσε στο ελληνικό πρόγραμμα της ραδιοφωνίας SBS ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ αντιναύαρχος Αλέξανδρος Θεοδοσίου.
Ο κ. Θεοδοσίου, που βρέθηκε στην Αυστραλία με την ευκαιρία των εκδηλώσεων Μνήμης για τη 72η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης, συζήτησε την πρόταση της ελληνικής πλευράς με τους Αυστραλούς ομολόγους του.
«Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις έχουν αυτή τη δυνατότητα» είπε και πρόσθεσε πως «τώρα που οι ξένες δυνάμεις αποχωρούν από το Αφγανιστάν στελέχη μας βρίσκονται στο Καράτσι και εργάζονται προς την κατεύθυνση αυτή».
Ο κ. Θεοδοσίου είπε ότι οι Αυστραλοί βρήκαν ενδιαφέρουσα την ελληνική πρόταση και θα την εξετάσουν. Ανέφερε, ακόμα, πως η αυστραλιανή πλευρά διάκειται θετικά στην προοπτική αποστολής σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού της σε Λήμνο και Καλλίπολη με την ευκαιρία των εορτασμών του 2015 και πιθανή συνεργασία με το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό σε μικρής κλίμακας τεχνικές ασκήσεις στο Αιγαίο.
Εξετάζουν το ενδεχόμενο να στείλουν δυο φρεγάτες, που είναι όμοιες με τις δικές μας και μέσα σε αυτό το πλαίσιο ίσως κάνουμε κοινές ασκήσεις σημείωσε.
Ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ επισήμανε ότι η οικονομική κρίση έχει επιπτώσεις στον εξοπλισμό των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων αλλά όχι και στο αξιόμαχο τους, ενώ επέκρινε την Τουρκία ότι συμπεριφέρεται «σαν κακομαθημένο παιδί» με τις προκλήσεις της τόσο στον εναέριο χώρο, όσο και στον θαλάσσιο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.