Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Απόρρητα Έγγραφα - Σχεδίαζαν δολοφονία Καραμανλή!

Τη δολοφονία του Κώστα Καραμανλή σχεδίαζαν άγνωστοι δράστες το διάστημα που ήταν πρωθυπουργός της χώρας, σύμφωνα με δημοσίευμα στο περιοδικό «Επίκαιρα» που κυκλοφορεί σήμερα στην Ελλάδα. Το Σχέδιο «Πυθία Ι», όπως ονομαζόταν το σχέδιο της δολοφονίας, φέρονται να αποκάλυψαν σε απόρρητο έγγραφο Ρώσοι πράκτορες της FSB, της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλειας, η οποία είχε στείλει στην Ελλάδα «Ομάδα Εργασίας» δεκαεννέα ατόμων από το Μάρτιο του 2008 στην Αττική, με αφορμή «απόπειρα τηλεφωνικής υποκλοπής» συνομιλιών μεταξύ Κ. Καραμανλή, V. Putin και G. Parvanov. Περισσότερα για το σχέδιο δολοφονίας εδώ.

Οι πράκτορες της FSB διαπίστωσαν και κατέγραψαν γεγονότα τα οποία οδηγούν σε συμπεράσματα για ενδεχόμενο σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού.
Σύμφωνα μάλιστα με όσα δημοσιεύει το περιοδικό επικαλούμενο το έγγραφο της FSB:
.Ομάδα εργασίας της ρωσικής υπηρεσίας ήρθε στην Ελλάδα για να κάνει επιχειρήσεις αντιπαρακολούθησης.
.Μεταξύ 20 και 25 Απριλίου 2008 η ομάδα αυτή ενεπλάκη με άτομα τα οποία παρακολουθούσαν τον πρώην πρωθυπουργό. Τα άτομα διέφυγαν αλλά στο όχημα που εγκατέλειψαν βρέθηκαν χάρτες με τις διαδρομές που ακολουθούσε ο Καραμανλής, πληροφορίες για τους άνδρες ασφαλείας του, όπλα, κιάλια νυχτερινής οράσεως και εκρηκτικά.
.Το σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας όπως υποστήριζαν οι Ρώσοι περιελέμβανε τέσσερα σημεία:
1.Πολιτική αποσταθεροποίηση η οποία υποτίθεται επιτεύχθηκε με το Βατοπέδι
2.Επιχειρηματική αποσταθεροποίηση που υλοποιήθηκε με την υποβάθμιση της οικονομίας .
3.Κοινωνική αποσταθεροποίηση με κοινωνικές αναταραχές και τρομοκρατικές ενέργειες
4.Προβλήματα στην εξωτερική πολιτική.
Παρόλα αυτά το ενημερωτικό δελτίο της ΕΥΠ επισημαίνει ότι η εγκυρότητα αυτών των πληροφοριών δεν μπορεί να ελεγχθεί και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να πρόκειται για σκόπιμη παραπληροφόρηση.
Πηγή: Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.