Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Χεζμπολάχ: Κατάσκοποι της CIA διείσδυσαν στις τάξεις μας

Ο ηγέτης της «Χεζμπολάχ», Σαγιέντ Χασάν Νασράλα ανακοίνωσε σήμερα ότι η σιιτική οργάνωση «έχει αιχμαλωτίσει τρεις κατασκόπους, οι οποίοι είχαν διεισδύσει στις τάξεις της», εκ των οποίων «τουλάχιστον δύο είχαν στρατολογηθεί από την αμερικανική CIA». Οι ΗΠΑ απέρριψαν τις κατηγορίες της οργάνωσης.


"Όμως, από τους τρεις κατασκόπους ουδείς κυκλοφορούσε στην 'πρώτη γραμμή' της ανώτατης ηγεσίας της οργάνωσής μας, ούτε έγινε αποδέκτης 'ευαίσθητων' πληροφοριών, που να αφορούν τη δομή της οργάνωσης, τον αντιστασιακό της χαρακτήρα", δήλωσε ο Σαγιέντ Χασάν Νασράλα.

"Στο τέλος της έρευνάς μας, το Τμήμα της Ασφάλειας της οργάνωσής μας εντόπισε τους δύο πράκτορες της CIA", ανέφερε στις ίδιες δηλώσεις ο γενικός γραμματέας της σιιτικής οργάνωσης.

"Από τους δύο, τον πρώτο η CIA τον στρατολόγησε πριν από ένα πεντάμηνο, γεγονός που το ομολόγησε ήδη, όμως ο δεύτερος είχε στρατολογηθεί σαφώς προγενέστερα, επίσης μας έχει δώσει την ομολογία του", διευκρίνισε ο ίδιος.

Όσον αφορά τον τρίτο αιχμάλωτο της "Χεζμπολάχ", "συνεχίζεται η έρευνα για να εντοπιστούν οι όποιες διασυνδέσεις του με τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ", πρόσθεσε.

Η Ουάσινγκτον χαρακτηρίζει "τρομοκρατική οργάνωση" την "Χεζμπολάχ".

Το καλοκαίρι του 2006, όταν η σιιτική οργάνωση συνέλαβε δύο Ισραηλινούς στρατιώτες, το εβραϊκό κράτος εξαπέλυσε ευρύτατη "εκκαθαριστική" επιχείρηση στο έδαφος του Λιβάνου. Τότε, 1.200, κυρίως άμαχοι και στρατιώτες, σκοτώθηκαν.

Από ισραηλινής πλευράς στον πόλεμο, που διήρκεσε ακριβώς 33 ημέρες, σκοτώθηκαν 160 άνθρωποι, κατά πλειοψηφία στρατιωτικοί.

Εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας χαρακτήρισε "αβάσιμες" τις κατηγορίες της Χεζμπολάχ, σημειώνοντας ότι τις έχουν ακούσει πολλές φορές από την σιιτική οργάνωση.

"Αυτές οι κατηγορίες δεν έχουν καμία βάση. Φαίνεται ότι ο Νασράλα βρίσκεται αντιμέτωπος με εσωτερικά προβλήματα στους κόλπους της Χεζμπολάχ με τα οποία δεν έχουμε καμία σχέση" δήλωσε ο εκπρόσωπος, υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η αμερικανική θέση σχετικά με την Χεζμπολάχ "είναι γνωστή και δεν έχει αλλάξει".http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.