Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Η Λιβύη απορρίπτει το διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Καντάφι

Το λιβυκό καθεστώς απορρίπτει το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο σε βάρος του Λίβυου ηγέτη Καντάφι.

Η Λιβύη δεν θα αποδεχθεί την απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ), το οποίο εξέδωσε σήμερα ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, καθώς δεν αναγνωρίζει την αρχή του δικαστηρίου αυτού, δήλωσε ο λίβυος υπουργός Δικαιοσύνης Μοχάμεντ Αλ Καμούντι.

Το ΔΠΔ εξέδωσε σήμερα ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Καντάφι, του γιου του Σάιφ αλ Ισλάμ και του επικεφαλής της υπηρεσίας Πληροφοριών της χώρας Αμπντάλα αλ Σενούσι με την κατηγορία της διάπραξης εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.

«Η Λιβύη δεν αποδέχεται τις αποφάσεις του ΔΠΔ, το οποίο είναι ένα όργανο του δυτικού κόσμου για τη δίωξη ηγετών στον Τρίτο Κόσμο», σημείωσε ο λίβυος υπουργός Δικαιοσύνης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Τρίπολη.

«Ο ηγέτης της επανάστασης και ο γιος του δεν κατέχουν κάποια επίσημη θέση στη λιβυκή κυβέρνηση και ως εκ τούτου δεν έχουν καμία σχέση με τους ισχυρισμούς του ΔΠΔ εναντίον τους», προσέθεσε ο Καμούντι.

Η απόφαση αυτή του ΔΠΔ αποτελεί μια «κάλυψη για το ΝΑΤΟ, το οποίο προσπάθησε και αποπειράθηκε ακόμη και να δολοφονήσει τον Καντάφι», προσέθεσε ο Καμούντι, υπενθυμίζοντας ότι η χώρα του δεν έχει υπογράψει την ιδρυτική συνθήκη του ΔΠΔ και ως εκ τούτου «δεν αποδέχεται τη δικαιοδοσία του δικαστηρίου» αυτού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.