Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Η Τουρκία θέλει να αποσαφηνίσει το μέλλον των συνομιλιών για τα πυρηνικά με την Ιαπωνία

Ο Υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Taner Yildiz είπε πως η τουρκική κυβέρνηση θέλει να μάθει αν οι ιαπωνικές εταιρείες θα ζητήσουν κάποια παράταση από την Τουρκία, όσον αφορά τις συνομιλίες για την κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου παραγωγής ενέργειας στην Σινώπη.

Ο Υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας δήλωσε την Παρασκευή πως η κυβέρνηση θέλει να αποσαφηνίσει το μέλλον των συνομιλιών της χώρας με την Ιαπωνία όσον αφορά την πυρηνική ενέργεια.

Μετά από τη συμφωνία με τη Ρωσία για την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού εργοστασίου στην Τουρκία στο λιμάνι της Μεσογείου στη πόλη της Μερσίνας το Ακούγιου, η Τουρκία έχει συνομιλίες με την Ιαπωνία από πέρυσι για την κατασκευή δεύτερης πυρηνικής μονάδας στην Σινώπη στα βόρεια. Ωστόσο, οι συνομιλίες διεκόπησαν μετά το μεγάλο σεισμό που έπληξε την Ιαπωνία τον περασμένο Μάρτιο.http://www.balkans.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.