Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Σαΐφ αλ Ισλάμ Καντάφι: Ο πατέρας μου δεν θα εγκαταλείψει ποτέ τη Λιβύη

Ο Μουάμαρ Καντάφι θα συμφωνούσε στη διενέργεια εκλογών υπό διεθνή επίβλεψη υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπήρχε νοθεία, δηλώνει ο γιος του.

Ο Μουάμαρ Καντάφι θα συμφωνούσε στη διενέργεια εκλογών υπό διεθνή επίβλεψη στη χώρα του, με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπήρχε νοθεία, δήλωσε ο Σαΐφ αλ-Ισλάμ, γιος του Λίβυου ηγέτη, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

«Οι εκλογές θα μπορούσαν να διενεργηθούν εντός τριών μηνών, το αργότερο ως το τέλος του χρόνου και η εγγύηση της διαφάνειας θα μπορούσε να είναι η παρουσία διεθνών παρατηρητών», τονίζει ο γιος του Καντάφι σε συνέντευξη που έδωσε στην ιταλική εφημερίδα στο ξενοδοχείο Radisson Blu της Τρίπολης. Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι τη συνέντευξη θα έδινε ο υπουργός Εξωτερικών Αμπντελατί αλ-Ομπέιντι.

Σύμφωνα με τον Σαΐφ αλ Ισλάμ Καντάφι, τις εκλογές θα μπορούσαν να επιβλέψουν θεσμοί όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Αφρικανική Ένωση ή ακόμα το ΝΑΤΟ.

«Το σημαντικό είναι οι εκλογές να είναι καθαρές, χωρίς την υποψία της νοθείας», υπογραμμίζει.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Λίβυων είναι υπέρ του πατέρα μου και ότι βλέπει τους εξεγερμένους ως φανατικούς ισλαμιστές, ως τρομοκράτες που υποκινούνται από το εξωτερικό, ως μισθοφόρους που τελούν υπό τις διαταγές του Σαρκοζί», υποστηρίζει.

Ο Σαΐφ αλ-Καντάφι επισημαίνει στη συνέντευξή του ότι ο πατέρας του είναι έτοιμος να παραιτηθεί, εάν χάσει τις εκλογές, αλλά ότι δε σκοπεύει να ζήσει εξόριστος.

«Δε θα εγκαταλείψει ποτέ τη Λιβύη. Γεννήθηκε εδώ και σκοπεύει να πεθάνει και να ταφεί εδώ, μαζί με όλα τα αγαπημένα του πρόσωπα», υπογραμμίζει ο Σαΐφ αλ-Καντάφι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.