Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Αντεπίθεση των κανταφικών με δεκάδες νεκρούς

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, δεν ήταν δυνατό να μεταφερθούν οι τραυματίες λόγω του βομβαρδισμού που σημειώθηκε στη γειτονική πόλη Σόκνα.



Δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους και έχουν τραυματιστεί στο σημερινό σφυροκόπημα από οπαδούς του Μουάμαρ Καντάφι της πόλης Χουν, που βρίσκεται στην 750 χιλιόμετρα νοτιο-ανατολικά της Τρίπολης, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Η αντεπίθεση των κανταφικών πραγματοποιήθηκε λίγο αφότου οι δυνάμεις του νέου καθεστώτος πήραν τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος της Χουν.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, δεν ήταν δυνατό να μεταφερθούν οι τραυματίες λόγω του βομβαρδισμού που σημειώθηκε στη γειτονική πόλη Σόκνα.

Στο μεταξύ, το ΝΑΤΟ συμφώνησε να παρατείνει κατά τρεις μήνες τις αεροπορικές και τις θαλάσσιες επιχειρήσεις του στην Λιβύη.

Η συμφωνία επιτεύχθηκε κατά την διάρκεια συνάντησης των πρεσβευτών των 28 μελών της Ατλαντικής Συμμαχίας στις Βρυξέλλες, ανέφερε διπλωμάτης του ΝΑΤΟ.

Πρόκειται για τη δεύτερη τρίμηνη παράταση της αποστολής του ΝΑΤΟ στην Λιβύη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.